Publicitat
Publicitat

Esport català

La llicència única, en quarantena

Un jutge accepta el recurs de la Federació Catalana de Ball Esportiu per frenar la intenció de la Federació Espanyola d'introduir als seus estatuts la llicència esportiva única

El jutjat de primera instància número 34 de Barcelona, atenent al recurs presentat per la Federació Catalana de Ball Esportiu (FCBE), suspèn cautelarment l'acord de la Federació Espanyola de Ball Esportiu (FEBD) que introduïa en els seus estatuts la llicència esportiva única. El procediment judicial en defensa dels drets de la FCBE està sent dirigit des del Servei Jurídic de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC).

L’aplicació d’aquesta controvertida nova normativa trenca la pau que existia entre les diferents entitats esportives i comença a implicar litigis entre federacions espanyoles i autonòmiques. El sector ja havia alçat la veu per denunciar que amb aquest nou sistema es pretenia finançar les federacions espanyoles traient els recursos i buidant les competències de les autonòmiques —que són les que dediquen la seva activitat a l’esport de base i de promoció.

Tot i que els promotors d’aquest canvi normatiu esgrimeixen que les seves raons per dur-lo a terme són l’ estalvi, l’eficiència i la unitat de mercat, el cert que és que la FEBD pretenia imposar un repartiment injust dels recursos obtinguts amb les noves llicències (un percentatge molt superior per a l’espanyola), a més d’atribuir-se la competència de fixar-ne els preus.

Aquesta voluntat d’esgarrapar competències a les autonòmiques forma part de l’ofensiva recentralitzadora del govern de l’Estat, que, darrere les bones paraules en pro de l’eficiència i l’estalvi, amaga un inequívoc desig uniformitzador.

De moment, el jutjat ha acceptat les pretensions dels Serveis Jurídics de la UFEC i ha aprovat les mesures cautelars sol·licitades. Ara, aquest litigi entre la FCBE i la FEBD posa en quarantena l’aplicació de la llicència única fins a la resolució del procediment obert contra la modificació dels estatuts de la FEBD.

Històries de superació esportiva
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF