FUTBOL
Esports 27/05/2018

Liverpool i la digestió de la final de Kíev

Klopp i el club 'red' volen relativitzar la derrota contra el Reial Madrid

Gonzalo Romero
2 min
Cristiano Ronaldo consolant Salah quan el jugador egipci abandonava el terreny de joc durant la final de la Champions.

BarcelonaEl sol va tornar a sortir ahir a Liverpool. La vida continua a la ciutat de Merseyside després de la final de la Lliga de Campions. L’expectació futbolística dels últims dies va monopolitzar-ho tot. Pubs amb adhesius amb la cara de Mo Salah, petits establiments que lluïen la samarreta red i grans centres comercials amb publicitat de la cita de Kíev.

La singularitat del partit va aturar l’eufòria de soca-rel. La nit i el pas de les hores van contextualitzar la derrota contra el Reial Madrid (3-1) i el paper de l’equip de Jürgen Klopp. Un exercici de digestió intel·ligent davant el joc dels disbarats que es va viure sobre la gespa. Tot el que podia anar malament, hi va anar. En el primer tram, després d’un bon inici, l’equip va perdre Mo Salah per un xoc amb Sergio Ramos. Fortuït o no, l’absència de l’estrella va canviar el guió del partit.

Les seves cabrioles i la capacitat de captar l’atenció de la defensa van fer que Firmino i Mané no trobessin el seu espai. El cop va ser mortal quan el porter Loris Karius va començar a ser protagonista. Primer per regalar-li un gol a Karim Benzema. La seva intervenció en el tercer gol del Madrid va sentenciar el Liverpool, incapaç de reaccionar.

Tot i la llista d’infortunis, els anglesos van tenir les seves opcions. Perdre era la part lògica de la història. Jürgen Klopp va demostrar-ho ahir a primera hora en un vídeo que es va fer viral a les xarxes, en què se’l veia cantant “Hem vist la Champions, però el Madrid ha tingut tota la maleïda sort”. Les rimes en anglès, que acabaven amb un “Tornarem a dur el títol a Liverpool”, eren un punt i seguit en el seu projecte.

A la seva banqueta ha perdut una final de Lliga de Campions i una altra de l’Europa League, però el ritme frenètic de l’esport d’elit t’obliga a mirar endavant. També ho haurà de fer Karius, tant si vol com si no. “Encara no he pogut dormir. Encara tinc al cap les imatges del partit. Les vaig veient una vegada i una altra. Em sap molt de greu per als meus companys, per als aficionats i per a l’ staff. Sé que he comès dos grans errors. M’agradaria tornar enrere però és impossible”, va escriure l’alemany ahir a mitja tarda a Twitter.

La lesió de Salah

La principal conseqüència de l’enfrontament contra els madrilenys és la lesió de Salah. La preocupació del Liverpool és més baixa que la d’Egipte, pendent del seu jugador franquícia a les portes del Mundial. “Ramos, el carnisser, va dislocar-li l’espatlla”, deia en portada el diari local Al-Masry Al-Youm. “Va ser intencionat. Que Déu se n’encarregui”, apuntava molt més dur el rotatiu Al-Watan. Segons ha pogut saber l’ARA, la lesió de l’egipci no és tan greu com semblava en un primer moment. “És possible que no faci falta passar pel quiròfan”, asseguren fonts del seu entorn. Una primera exploració de la zona afectada confirmaria la presència del jugador a Rússia 2018.

stats