Futbol
Esports 09/08/2022

El Llevant Les Planes es trasllada a Gavà per jugar a Primera Divisió

La Bòbila té gespa natural i permet televisar els partits

2 min
Estadi del Levante Las Planas durant un entrenament

Sant Joan DespíEl Llevant Les Planes es prepara per fer el salt a Primera Divisió. El conjunt de Sant Joan Despí enceta l'aventura a la màxima categoria del futbol femení amb un nou escenari per als partits de la Lliga Iberdrola. L'estadi de la Bòbila, a Gavà, serà el camp que acollirà els enfrontaments de l'equip català. Amb una capacitat de 1.500 espectadors, disposa de gespa natural –requisit de la lliga a curt termini– i permetrà a l'equip acabat d'ascendir poder televisar els partits.

El club, des que va aconseguir l'ascens contra l'Espanyol fa pocs mesos, va començar a treballar sense descans per trobar una nova seu. Es va posar sobre la taula la construcció d'un nou estadi que complís els requisits que imposa la Lliga per poder competir en la màxima categoria del futbol femení. La falta d'espai (tant en el mateix camp com a la localitat de Sant Joan Despí) i la gran inversió econòmica necessària van fer inviable aquesta opció. El camp de l'Hospitalet, a prop de l'emplaçament actual, també es va plantejar com una opció, però no té gespa natural i el club ha preferit fer una aposta a llarg termini i triar un estadi que compleixi els requisits que la nova lliga professional (encara pendent de les disputes entre Federació i la Lliga) pretén imposar.

La decisió final ha lligat Gavà amb Sant Joan Despí. L'equip dirigit per Ferran Cabello, que alhora és el secretari tècnic de l'entitat, jugarà tots els partits oficials al camp de la Bòbila i dos entrenaments setmanals. Tot i aquest moviment, des del club recalquen que el centre neuràlgic del Llevant Les Planes seguirà sent les instal·lacions de Sant Joan Despí, que estan en obres per adequar-les a les noves necessitats.

L’acord, treballat les últimes setmanes en coordinació amb l’Ajuntament de Sant Joan Despí, es presentarà públicament al setembre, coincidint amb l’inici de la temporada. No obstant això, el Llevant Les Planes començarà a entrenar a la Bòbila dos cops per setmana aquest mes d’agost, per preparar la pretemporada. Aquest equipament municipal s’ajusta als requisits de la competició i a les necessitats de l’equip, com ara la gespa natural i altres instal·lacions com la sala tàctica i les graderies. El conveni entre l’Ajuntament i el club inclou la inversió en millores per modernitzar i adequar plenament l’Estadi de la Bòbila als estàndards de la Lliga. L'equip femení compartirà estadi amb el Club de Futbol Gavà, que continuarà disputant-hi els partits oficials.

stats