Bàsquet - LEB Or
Esports 19/06/2022

El Bàsquet Girona se situa a un pam de l'ascens (68-77)

L'equip de Marc Gasol supera l'ICG Força Lleida i jugarà la final contra l'Estudiantes

2 min
Marc Gasol

GironaCatorze anys després de la desaparició de l’Akasvayu Girona, el Bàsquet Girona lluitarà aquest diumenge a Fontajau per l’ascens a la Lliga Endesa. El projecte liderat tant a la pista com als despatxos per Marc Gasol va acabar amb l’atreviment de l’ICG Força Lleida (68-77). La mala notícia va ser la lesió del pivot català, que no va poder disputar els últims 16 minuts de la semifinal.

Fontajau va presentar un ambient d’ACB. Els seguidors del Bàsquet Girona i del Força Lleida van donar color a les graderies d’un pavelló ple de personalitats que no es van voler perdre un partit històric per al bàsquet català.

Imatge general de Fontajau.

El partit es va decidir en una primera meitat en què el Bàsquet Girona va anotar 53 punts i tan sols en va encaixar 31. L’equip gironí va treure profit dels seus percentatges d’encert des de la línia de tres punts per obrir una escletxa important en el marcador. Jordi Sargatal va aconseguir imposar el seu pla de partit durant uns primers 20 minuts contra un Força Lleida que no va poder exhibir el mateix bon joc de tota la temporada (31-53).

La segona meitat va començar amb la mateixa dinàmica, però la lesió de Gasol va capgirar l’estat anímic dels dos equips i el Força Lleida es va veure amb cor de fer el seu bàsquet habitual. La reacció de l’equip entrenat per Gerard Encuentra va servir per ajustar el marcador (55-65), però el conjunt lleidatà es va quedar sense temps i energia per completar la remuntada.

Estudiantes, el rival

El rival de l’equip català a la final d’aquest diumenge (18.45 h, web d’Esport3, Movistar i LaLiga TV) serà el Movistar Estudiantes, que es va cruspir el Zunder Palència amb molta autoritat (89-62). El domini en el rebot va ser aclaparador. A més, la defensa del conjunt madrileny va anul·lar les virtuts d’un adversari que mai es va creure les seves opcions.

stats