Barça
Esports 02/08/2021

Laporta posa els punts sobre les is a Ilaix: "No acceptem aquest tipus de pols"

El president deixa clar que, si no renova amb les condicions que imposa el Barça, no jugarà més

2 min
Ilaix Moriba en un partit de la temporada passada.

BarcelonaJa fa mesos que el Barça sap que té un problema amb Ilaix Moriba. El jove migcampista, que la temporada passada va debutar amb el primer equip i va deixar molt bones sensacions, tant a l’entrenador Ronald Koeman com als aficionats, es nega a renovar amb les condicions que li proposa el club. Al contrari, exigeix que li tripliquin la fitxa actual –que ja és, de llarg, la més alta del planter–. Una negociació espinosa on el Barça s’ha plantat, apartant-lo del primer equip i relegant-lo al juvenil.

Encara no s’ha acabat el mercat d’estiu. El cas segueix obert i tant el jugador com el club volen continuar al conjunt blaugrana, però el problema és l’entorn del futbolista, tant el seu pare com els seus representants, que no volen cedir ni un pam en les seves pretensions. Fins ara, el president Joan Laporta s’ha mirat el cas des dels despatxos, però ahir, durant la presentació d’Emerson Royal, va voler deixar ben clara la seva postura: o caixa o faixa. O bé l’entorn d’Ilaix accepta el que li ofereix el club, o no tornarà a trepitjar la gespa del Camp Nou amb la samarreta del Barça. Laporta, molt contundent, va dir que “no accepta el pols” del jove futbolista. Ras i curt.

“Nosaltres intentarem que no es repeteixi més aquesta situació, que a un jugador li queda un any de contracte i no vol renovar segons les condicions que li proposa el club”, comentava Laporta, que qualificava la situació que estan vivint a les oficines d’“inacceptable”. És més, per al president, la postura del club serveix “perquè quedi clar quina política implementem al planter”.

Tant a la parcel·la esportiva com a la junta directiva estan dolguts amb el rumb que ha agafat el cas. “És un jugador jove al qual s’han donat oportunitats per demostrar la seva qualitat. Per damunt de tot hi ha el club i no ens poden fer aquest tipus de pols. M’agradaria que s’ho repensés, tant el jugador com els que el porten, per arribar a una solució”, deia el president, i afegia que li “sabia greu” que el pols fos “amb un jugador tan jove”, però criticava que “no valorés tot el que el club ha fet per ell”.

En mans dels representants

Els problemes amb Ilaix arriben quan el jugador canvia de representants. Els nous agents abonen diners a la família del jove futbolista a canvi dels drets per negociar en el seu nom. Com és normal, l’agència vol treure el màxim partit del futbolista i, en un món on les comissions van a percentatges, tensa la corda per aconseguir millor contracte possible. En altres temps, s’arribaria ràpidament a un acord, però ara la tresoreria culer està al límit i el salaris estan per sobre del topall que marca la Lliga. Aquests són els arguments que esgrimeix el Barça, mentre per part del jugador asseguren que a Europa hi ha clubs disposats a pagar l’oro i el moro per ell.

Però el Barça es manté inflexible i per això Laporta tancava la seva resposta amb un missatge ben clar: “Nosaltres no el podem promocionar en l’últim any de contracte i que marxi sense que el club en tregui profit”. És a dir, que si no renova no tornarà a tenir minuts. Llevat que se li trobi una sortida per aquest mateix estiu.e

stats