Laporta carrega contra el jutge del cas Negreira: "No té cap fonament"

El president blaugrana atribueix la seva imputació per presumpte suborn al "madridisme sociològic"

ARA
2 min
Sempre que l’agenda l’hi permet, Joan Laporta esmorza en un establiment a tocar del seu despatx professional a Barcelona.

BarcelonaUn dia després que el jutge l'imputés per suborn en el cas Negreira, Joan Laporta s'ha confessat "serè i fort". El president del Barça, que ha estat entrevistat aquest matí a Catalunya Ràdio, ha dit que sabia que era possible que li obrissin una investigació, però s'ha mostrat convençut que no prosperarà: "No hi estic d'acord i no té cap fonament [...]. No hi ha delicte de suborn ni delicte continuat", ha dit, atribuint la imputació al "madridisme sociològic".

A parer seu, el jutge que porta la causa, Joaquín Aguirre, "força tota aquesta història". "L'opinió majoritària dins del món de l'advocacia creu que això no pot prosperar", ha insistit, i ha fet extensiu el seu cas al del Barça com a club: "Això acabarà amb un una sentència que absoldrà el FC Barcelona. Des del punt de vista tècnic i jurídic, estem tranquils".

Laporta ha insistit que es van pagar "serveis tècnics arbitrals i assessorament de jugadors" a les empreses dels Negreira, però ha negat que busquessin un tracte de favor arbitral i ha defensat –contràriament al que considera el jutge– que l'exvicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres no pot ser considerat un funcionari públic.

El jutge instructor ha imputat Laporta pel període que comprèn el seu primer mandat en la institució blaugrana, que va durar del 2003 al 2010. Li atribueix un delicte de suborn o, alternativament, un de corrupció entre particulars en la modalitat esportiva.

El delicte de suborn continuat està castigat amb penes que poden arribar als set anys i mig de presó i té una prescripció més llarga, de 10 anys, que és el que permet arribar als últims dos anys del primer mandat de Laporta al Barça. 

stats