Racisme
Esports 07/02/2023

LaLiga denuncia els insults racistes a Vinícius davant els jutjats d'Instrucció de Palma

Els fets van succeir en el partit disputat a Son Moix entre el RCE Mallorca i el Reial Madrid

ARA Balears
1 min
Vinicius en el partit contra el Mallorca

PalmaLaLiga ha confirmat aquest dimarts que ha presentat una denúncia davant els jutjats d'Instrucció de Palma pels insults racistes contra el futbolista del Reial Madrid Vinícius Jr. Els fets van succeir aquest diumenge en el partit disputat a Son Moix entre l'equip blanc i el RCE Mallorca.

"Una vegada analitzades les imatges i els àudios captats des d'un lloc pròxim a la graderia de l'únic fons de l'estadi de Son Moix ocupat per públic, LaLiga ha traslladat tota la informació recaptada juntament amb la seva denúncia, tant als jutjats d'Instrucció de Palma, com al RCE Mallorca a fi que es personi en la causa", ha indicat LaLiga en un comunicat.

Segons ha informat Europa Press, la patronal de clubs professionals va recordar que aquesta "és la sisena denúncia" per insults o càntics racistes en contra del futbolista brasiler, encara que "tres d'elles van ser arxivades pels fiscals delegats per als Delictes d'Odi a Barcelona, a Mallorca i a Madrid, respectivament". En aquests moments, estan sent "objecte de tramitació" altres dues més davant els jutjats d'Instrucció núm. 4 de Valladolid i núm. 28 de Madrid.

"Recordam que, per accelerar la identificació de qualsevol persona o grup de persones que manifestin conductes racistes en qualsevol estadi o fora d'ell, LaLiga ha habilitat Stopracismo@laliga.es perquè els aficionats puguin facilitar la identificació necessària per cursar les denúncies pertinents", ha subratllat LaLiga.

stats