Apunts en calent

L'heroi a l'ombra del millor Barça del curs: els apunts en calent de la remuntada contra el Sevilla

Koeman disputarà la seva segona final com a entrenador blaugrana

2 min
Mingueza i Ter Stegen, al partit contra el Sevilla.

BarcelonaUn central abans que Griezmann. El millor Barça del curs va remuntar la semifinal de la Copa del Rei contra el Sevilla. Koeman va donar continuïtat als plans que va posar en pràctica al duel contra els andalusos a la Lliga (0-2) i li va sortir bé. Si el tècnic manté el dibuix, qui ho té complicat és Griezmann, que porta tres suplències seguides. Guanyar solidesa amb tres centrals té una conseqüència: renunciar, d'inici, al segon sou més alt de la plantilla. Si la mesura es prolonga no serà sostenible. Ara bé, el francès, que va entrar a la segona meitat, va ser clau per culminar la gesta. Brillant la seva maniobra per servir l'agònic 2-0 a Piqué.

Ter Stegen salva la nit. El millor partit de Mingueza des que va debutar. Ràpid, concentrat i intuïtiu, el vallesà va oferir detalls del primer Puyol. I són paraules majors. Ja ha fet prou mèrits per tenir assegurada la plaça a la plantilla de la temporada que ve, una màxima que valdria igualment si Ocampos hagués marcat el penal que va cometre amb 1-0. Ter Stegen, però, li va regalar l'alegria completa al seu company. Un cop més, l'alemany va aparèixer en un moment clau. Sang freda per blocar (no aturar, sinó blocar) una pena màxima quan semblava tot perdut. Qui criticarà ara Koeman per haver relegat Neto a la Copa?

Ratxa de golejador. Amb Griezmann a la banqueta a causa del 3-5-2, la punta de llança de l'equip és Dembélé. Koeman volia Depay per cobrir la baixa de Suárez i, davant la impossibilitat d'invertir, omple l'espai amb el que té. I com que Braithwaite va just de recursos malgrat ser un ariet específic, l'última solució és fer servir el Mosquit més per amenaçar els centrals que no pas per exigir els laterals, que és el que, com a bon futbolista de banda, normalment li encarreguen. Fruit d'aquesta variant, Dembélé ha sigut decisiu en dos partits contra el Sevilla després de 10 duels sense marcar.

Visca la bombolla. Que el Barça s'hagi classificat per a la final de Copa demostra que els jugadors saben abstreure's del soroll. La setmana ha començat amb un expresident detingut, acabarà amb una nova junta a la llotja i, mentrestant, els futbolistes, acostumats a la seva bombolla, han assolit un objectiu difícil amb total mereixement. A l'anada, van encaixar un 2-0 molt enganyós al Pizjuán. I a la tornada, si haguessin tingut més punteria fins i tot haurien evitat la pròrroga. Hi ha Copa, sí. I si es manté la dinàmica de joc, ves no acabi patint més del compte l'Atlètic de Madrid a la Lliga...

stats