RCD Espanyol
Esports 24/07/2021

L’Espanyol es queda a les fosques davant del Rayo Vallecano

Els blanc-i-blaus perden el segon partit de pretemporada, que no s’ha emès per problemes tècnics en la senyal televisiva

i
Roger Requena
2 min
Raúl de Tomás, durant una acció del partit amistós contra el Rayo Vallecano

L’Espanyol ha perdut el segon partit de pretemporada disputat a Marbella. Només tres dies de caure contra el Las Palmas, els blanc-i-blaus han tornat a perdre (2-0), aquest cop davant d’un Rayo Vallecano amb el qual el curs vinent compartiran categoria. El conjunt madrileny, que la temporada passada ja va derrotar l’Espanyol en els dos partits disputats a Segona, n’ha tingut prou amb un solitari gol d’Álvaro al segon temps per endur-se el triomf. 

L’Espanyol sembla trobar a faltar el seu líder a la banqueta, un Vicente Moreno que segueix confinat a Catalunya mentre supera el covid-19. En el segon test estiuenc, els blanc-i-blaus s’han tornat a quedar a les fosques. Metafòricament i literalmenat: s’han quedat un altre cop sense marcar cap gol en un partit que només han pogut veure les persones desplaçades al Marbella Football Center. L’operatiu de la productora contractada per TV3 per emetre el partit ha patit uns problemes tècnics que han impedit que el partit es veiés per televisió. No l’han pogut seguir ni els aficionats de l’Espanyol, a Catalunya, ni els del Rayo Vallecano, a Madrid. Tampoc els seguidors xinesos, que dimecres sí que van poder seguir el duel davant del Las Palmas a través d’un dels comptes que l’Espanyol té en una important xarxa social xinesa.

El club blanc-i-blau ha emès una queixa pública en la qual ha lamentat “l’incompliment de TV3 de no emetre el partit” i ha anunciat que “investigarà l’incident i exigirà responsabilitats”. L’Espanyol també ha advertit que exigirà “conèixer els mitjans desplegats en els pròxims partits per als quals també disposen dels drets d’emissió” per assegurar que els altres dos amistosos previstos a Marbella, davant del Granada i del Cadis, sí que es puguin veure per televisió. 

Quart penal fallat per RdT amb l’Espanyol

Sobre la gespa, Dani Pendín ha fet pocs canvis respecte a l’onze que va formar davant del conjunt canari. Diego López, Lluís López, Pedrosa –ja recuperat dels problemes físics que va patir dimecres–, Darder i Wu Lei han sigut les úniques novetats. El partit ha estat força igualat, i només alguns avisos d’exjugadors del Rayo com Embarba i Raúl de Tomás han inquietat Luca Zidane. El porter francès ha demostrat maneres a l'aturar, a l’inici de la represa, un penal provocat per Nico Melamed i que RdT no ha aconseguit transformar. 

El punta madrileny segueix negat en els xuts des dels onze metres: ha fallat quatre dels nou penals xutats amb la samarreta de l’Espanyol. Aquest, almenys, ha sigut intranscendent, ja que es tractava d’un partit amistós. Abans d’arribar al conjunt espanyolista, RdT només havia fallat dos penals en la seva carrera com a professional: el 2017 amb el Valladolid, contra el Cadis, i el 2018 amb el Rayo Vallecano, contra l’Alcorcón. 

Poc després d’aquest error, el conjunt de Vallecas ha obert la llauna en un contraatac finalitzat amb un xut amb l’esquerra. L’Espanyol ha buscat l’empat en una centrada de RdT que Wu Lei no ha sabut resoldre i en un altre xut del punta que ha fregat el pal. Qasmi, al tram final, ha marcat el gol de la sentència. Les sensacions a les dues àrees segueixen sense ser bones, però afortunadament encara hi ha temps per corregir les mancances que manté la plantilla.

stats