RCD Espanyol
Esports 04/08/2021

L’Espanyol veu amb bons ulls l’acord de finançament entre la Lliga i CVC

L'entitat blanc-i-blava espera que suposi un impuls de cara a desencallar algunes operacions del mercat

i
Roger Requena
2 min
José María Durán Farré, durant la presentació de Sergi Gómez

L’Espanyol veu amb bons ulls l’acord estratègic anunciat aquest dimecres per la Lliga amb el fons de capital CVC per injectar 2.700 milions d’euros a la competició estatal i als clubs de Primera i Segona. El director general blanc-i-blau, José María Durán Farré, ha admès que aquesta via de finançament a 50 anys “beneficiarà tots els clubs en la seva justa mesura". "Esperem que ens doni un impuls a tots els clubs i que ens permeti fer més coses”, ha desitjat. 

Des de l’Espanyol asseguren que els criteris generals de repartiment presentats “són coherents i tenen sentit, i les normes seran igualitàries per tothom”, si bé no han volgut donar més detalls, encara confidencials, d’una operació que se sotmetrà a votació a l’assemblea de clubs de la Lliga del 12 d’agost. No serà fins aleshores, en el cas que la proposta rebi el vistiplau del futbol espanyol, que clubs com l’Espanyol podran planificar què fan amb la part que els correspondrà. 

L’executiu, que ha negat que fos un rescat, ha deixat clar que aquesta operació no suposa un desavantatge per a l’Espanyol en relació a altres entitats que tenen més problemes econòmics. “Com més sanejat estigui el club, més profit es pot treure a aquesta operació de gran abast”, ha assegurat Durán Farré, que l'ha deslligada de Messi: “No té res a veure, fa molt de temps que es gestiona”. 

L’entitat blanc-i-blava ha donat per fet que sol·licitarà part dels fons que es posaran a la seva disposició. “Encara hem d’analitzar la lletra petita i el destí final dels diners. En funció d’això, dissenyarem una estratègia”, ha comentat Durán Farré. Encara no queda clar com afectarà qüestions com el límit salarial permès per la Lliga. Des de l’àrea esportiva confien que l’acord ajudarà a desencallar un mercat marcat pel covid-19: “Si es confirma, això ens ajudarà a augmentar la velocitat per millorar la plantilla. Farà que el mercat es mogui una mica més ràpid, ja que els clubs encara estan molt aturats”, ha assegurat el director esportiu, Rufete. 

Sergi Gómez promet “competitivitat”

L’acord entre la Lliga i CVC ha monopolitzat bona part de les preguntes de l’acte de presentació de Sergi Gómez com a primer fitxatge del curs 2021-22. El central s’ha mostrat disposat a aportar “competitivitat i ganes” a un Espanyol on arriba pel gran interès i insistència mostrats pel club des de fa temps pel seu fitxatge. 

“Fa una setmana que estic amb l’equip i m’ha agradat molt el sistema de treball. Els jugadors tenen les idees molt clares, es nota que Vicente Moreno és un entrenador a qui li agrada molt la tàctica, ja que es veuen uns automatismes molt marcats, tothom sap què ha de fer”, ha destacat. Gómez arriba amb un propòsit definit: reivindicar-se després de dos anys a l’ombra de Koundé i Diego Carlos: “Arribo amb molta il·lusió i ganes de seguir competint”. 

El defensa d’Arenys de Mar no s’ha estalviat una pregunta sobre el seu passat blaugrana: “Fa molts anys que vaig jugar al Barça. Els que em coneixen bé són conscients de la meva professionalitat, que està per sobre de tot”, ha aclarit. Alguns excompanys com Oier, de fet, han sigut els primers a presentar-lo al vestidor. “Ha sigut una entrada fàcil”, ha afegit.

stats