RCD Espanyol
Esports 04/05/2023

L’Espanyol deixa escapar al Sánchez Pizjuán la gesta que necessitava

Els blanc-i-blaus s'allunyen a tres punts de la salvació, tot i acariciar la victòria en un partit marcat pel VAR

Ocampos va marcar de penal un dels gols del Sevilla contra l'Espanyol
  • FITXA TÈCNICA DEL PARTIT
  • Sevilla: Dmitrovic; Navas, Gudelj, Rekik, Telles (Acuña, 46’); Gueye, Rakitic, Óliver Torres (Badé, 89’), Suso (Ocampos, 33’), Bryan Gil (Montiel, 76’) i Rafa Mir (En-Nesyri, 46’). Entrenador: José Luis Mendilibar
  • Espanyol: Pacheco; Óscar Gil, César Montes, Cabrera, Sergi Gómez, Brian Oliván (Rubén Sánchez, 66’); Denis Suárez (Expósito, 81’), Darder (Vinicius Souza, 60’), Melamed (Keidi Bare, 81’); Puado i Joselu. Entrenador: Luis García
  • Gols: 1-0 Bryan Gil (24), 1-1 Rekik, en pròpia porteria (32’), 1-2 Puado (43’), 2-2 Ocampos, de penal (69’), 3-2 Gueye (88’)
  • Àrbitre: Alberola Rojas (Comitè Castellano-manxec)
  • Targetes grogues: Bryan Gil (45’), Denis Suárez (60’), Vinicius Souza (91’)
  • Targetes vermelles: cap
  • Estadi: Sánchez Pizjuán, 35.391 espectadors

Ho va tenir a prop, força a prop, però un penal absurd, el canvi de Darder i una nefasta actuació del VAR va privar l’Espanyol d’aconseguir la gesta que necessitava al Sánchez Pizjuán (3-2). L’Espanyol va marxar de Sevilla amb les mans buides, després de deixar escapar un partit que guanyava quan quedaven vint minuts per al final, però amb la sensació d’haver trobat el camí per capgirar una situació molt complicada, tot i no ser irreversible.

La declaració d’intencions de Luis García va ser clara, repetint el mig del camp que va desbloquejar l’entramat defensiu del Getafe. Una aposta arriscada tenint en compte l’escenari i el rival, sí, però necessària. L’Espanyol ja no té marge per seguir sent un equip poruc, necessita passar a l’atac i arriscar contra tota mena de rivals. Ho ha entès el seu tècnic, que sembla haver trobat la fórmula per aconseguir que el seu equip jugui bé, ataqui millor i trobi els resultats que li falten.

En un primer temps d’estira-i-arronsa frenètic, el VAR va voler ser el protagonista, però ho va ser de manera negativa, ja que no va encertar en diverses accions clau. Primerament, no va advertir a Alberola Rojas que una trepitjada de Gueye sobre el turmell de Darder mereixia molt més que una simple falta. No només li van perdonar la vermella, sinó que ni tan sols va veure la groga. Era el minut 10. Poc després, al 22, Alberola Rojas va acabar donant per bo un gol de Bryan Gil inicialment anul·lat, no veient unes possibles mans prèvies de Gueye i una falta encara més clara sobre Brian Oliván.

El gol local no va espantar l’Espanyol, que va treure’s la por del cos i va aixecar-se amb personalitat. Set minuts després, el VAR va acabar d’embogir i li va tornar el favor als blanc-i-blaus validant un gol en pròpia porteria de Rekik després d’una centrada de Darder que Joselu, en un lleuger fora de joc, esperava dins de l’àrea. Alberola Rojas va entendre que el punta no interferia en la jugada i va acabar donant-lo per bo. Un nou gol anul·lat a Gueye, aquest cop per un clar fora de joc, va donar més ales a l’Espanyol, que va acabar el primer temps trobant espais per córrer a camp rival. Quan més se’ls necessitava, van aparèixer Melamed i Darder. El primer va habilitar Joselu, que va desaprofitar un claríssim mà a mà.

Poc abans del descans, el d’Artà va iniciar amb un gran canvi de banda la jugada en què Puado va espantar fantasmes i va firmar l'1-2 amb un golàs espaterrant des de la frontal. L’Espanyol, que durant mesos no s'havia atrevit a provar aquest tipus de xuts, va veure de què és capaç un equip amb confiança, un dels intangibles que ha aportat Luis García.

El segon temps va ser un exercici de resistència numantina de l’Espanyol, que va viure més pendent de sobreviure que de sentenciar el partit. Darder va ser canviat a l’hora de partit i l’equip ho va acusar. No només perquè va perdre al jugador que millor protegeix la pilota, sinó perquè el seu recanvi, Vinicius, va ser protagonista negatiu ja que va fer un penal innecessari sobre Gueye amb què el Sevilla va trobar l’empat. El migcampista, que hauria d’haver estat expulsat a l’inici del partit, va ser el millor dels andalusos, ja que es va fer un tip de recuperar pilotes i va rematar la seva actuació firmant el gol de la victòria quan quedaven dos minuts per al final. Un cruel desenllaç per a un Espanyol a qui resten cinc finals per aconseguir una permanència que s’allunya a tres punts.