Eleccions Barça
Esports 06/03/2021

L'1x1 de l'últim debat electoral del Barça

2 min
Víctor Font, Joan Laporta i Toni Freixa.

BarcelonaEls tres candidats a la presidència del Barça han debatut per última vegada abans de les eleccions de diumenge en un programa especial organitzat per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

Joan Laporta

Laportista

La versió més genuïna i reconeixible de l’expresident. Va apujar el to en relació a la campanya i als altres dos debats, parlant i interrompent més que ningú. Poderós i molt segur de si mateix en les formes, Laporta va esprémer el seu llegat esportiu i la part amable de la seva herència institucional (Unicef) per fer front a les crítiques dels seus oponents, fins i tot quan el debat girava al voltant de temes econòmics. La seva frase més picant va ser per al candidat Font, al qual va assenyalar sovint: "En comptes d'agrair-me tant, vota'm".

Víctor Font

Unidireccional

Va abusar de parlar a càmera, cosa que el va agafar amb el peu canviat quan els rivals el van buscar en el cos a cos. La seva millor aportació: preguntar a Laporta per l’experiència que tenia abans de guanyar les eleccions del 2003 i a Freixa pel seu suposat cruyffisme. Va centrar-se massa en explicar projecte quan del que es tractava era de confrontar-lo amb els altres aspirants. La seva frase més incisiva va ser per a Laporta: "El Barça no necessita lideratges com el teu. Amb aquesta actitud de menyspreu, entenc per què et van dimitir tants directius".

Toni Freixa

Còmode

Se sabia amb poc a perdre, va ser el primer a passar a l’atac amb Laporta i va deixar Font en segon pla sobretot en els primers minuts. Amb més retrets que noves propostes a l’ambient, l’exportaveu va poder reforçar el seu discurs simple i directe. Freixa aposta per una recuperació basada en els 550 milions que diu que té compromesos en patrocinis i en mantenir part del llegat de Rosell i Bartomeu: "M'inquieta que es vulgui trencar amb tot". La seva frase més punyent, per a Laporta: "Vas deixar un Barça amb més deute que facturació".

stats