Futbol
Esports 21/07/2021

Koeman enceta el seu segon curs variant esquemes en un partit decidit per Manaj i Collado (4-0)

Un Barça experimental acaba castigant en els darrers minuts un Nàstic que ha jugat tota la segona part amb deu jugadors

Ronald Koeman

Sant Joan DespíLa pretemporada del Barça serà ben entretinguda. Cada partit suposarà un examen en una plantilla que encara ha de patir nombrosos canvis. Començant per la porteria i acabant per la davantera. Des de Neto, que voldria trobar una sortida per tenir més minuts, però que de moment és el porter titular amb Ter Stegen recuperant-se d’una darrera intervenció al genoll, fins a la davantera, amb Griezmann com a principal via d’escapament del club per intentar fer calaix i alliberar massa salarial. El porter brasiler va començar d’inici en el primer amistós de pretemporada contra el Nàstic de Tarragona (4-0), mentre que el francès, amb tot just dos entrenaments per haver-se incorporat més tard després de jugar l’Eurocopa, haurà d’esperar a dissabte contra el Girona.

En un primer duel marcat per la manca de ritme, la regulació d’esforços i la calor, qui va intentar sortir més ben parat a l’inici va ser Riqui Puig, intentant acaparar la pilota i reclamar els minuts que Koeman li va negar el curs passat. El de Matadepera, un futbolista del gust de Joan Laporta -present ahir a l’estadi Johan Cruyff- va protagonitzar algunes de les accions més vistoses del primer temps servint una bona assistència a Sergi Roberto que per ben poc no va acabar en el primer gol. Poc després, el de Reus, molt actiu projectant-se en atac, tindria una nova oportunitat, en aquest cas intentant aprofitar una centrada del lateral esquerre del filial Balde, que va deixar bones sensacions. També va jugar Samuel Umtiti que sap que el Barça se’l vol treure del damunt, com Pjanic.

En l’amistós també va aparèixer un actor inesperat. A les portes del descans, l’àrbitre gallec Alejandro Muñiz va expulsar Quintanilla del Nàstic per una dura entrada sobre Riqui Puig a la frontal de l’àrea. Això acabaria de fer manifesta la superioritat dels blaugranes als darrers compassos del primer temps, que podrien haver marxat al descans amb avantatge si no hagués sigut per una nova gran aturada de Manu Garcia a Peque Polo.

Del 4-3-3 al 4-2-3-1 (amb matisos)

A la represa, Koeman no només va canviar l’onze per complet, sinó que fins i tot el sistema de 4-3-3 va mutar a estones a un 4-2-3-1, segurament pel fet que, sense Nico, no hi havia un pivot clar. Amb un equip blaugrana ple de jugadors del filial, el Nàstic va tenir parell d’aproximacions a la porteria blaugrana, però qui inauguraria el marcador seria Rei Manaj. El màxim golejador del Barça B la temporada passada i que segurament farà les maletes aquest estiu va controlar d’esquena a porteria i, després d’un bon gest tècnic, es va desfer del seu marcador i va enviar una canonada al fons de la xarxa.

La segona part també va servir per veure Àlex Collado. El sabadellenc s’està jugant seduir el tècnic holandès perquè no tornarà al filial i està lluitant per fer-se amb un lloc al primer equip. Al primer temps Koeman havia apostat per Yusuf Demir i l’extrem austríac cedit pel Rapid de Viena va deixar mostres de la seva qualitat partint des de la banda dreta, però trencant constantment cap a dins. Collado va jugar el segont temps i, malgrat no poder entrar gaire en joc entre línies davant un Nàstic molt replegat, va saber trobar l’espai per enviar un xut que, amb fortuna després de ser desviat per un defensor visitant, va suposar el segon gol del partit. A falta de cinc minuts pel final, Manaj va segellar un hat-trick. Primer, rematant amb el pit una bona centrada d’Hiroki Abe. Després, des del punt de penal.