CURSES DE MUNTANYA
Esports 12/02/2014

Kilian Jornet, escollit 'aventurer de l'any' per la revista 'National Geographic'

L'atleta de la Cerdanya s'ha imposat en una votació oberta amb 13 candidats més

Ara
1 min
Kilian Jornet / ARA LLIBRES

BarcelonaLa prestigiosa revista americana 'National Geographic' ha designat Kilian Jornet 'aventurer de l'any 2014' pels rècords aconseguits dins el projecte 'Summits of My Life', així com per la popularització que ha aportat a l''skyrunning' i als esports de muntanya. Jornet va ser votat pels lectors de la revista competint al costat de tretze candidats més, tots ells nominats per les seves tasques d'exploradors i difusors de la cultura de l'aventura. En aquesta edició s'han registrat més de 75.000 vots, el nombre més alt assolit en els nou anys de vida del trofeu.

Després de saber-ho, Jornet ha dit: "Estic molt feliç per aquest premi, és un gran honor. Jo no corro ni faig aquests rècords pels reconeixements ni pels premis, però és veritat que és bonic saber que és un premi en el qual la gent m'ha votat, i més venint d'una revista com 'National Geographic'".

Així, en una votació oberta al costat de tretze candidats més, Jornet ha aconseguit el nombre més elevat de vots. Nombrosos aventurers han estat guardonats amb aquest prestigiós premi, com el saltador Felix Baumgartner, a qui el 2013 se li va atorgar el premi per ser el primer home que va trencar la barrera del so i va batre el rècord de caiguda lliure en llançar-se des de l'estratosfera.

Jornet s'ha desplaçat fins a Nova York per rebre el guardó aquest dimecres al matí, que li ha estat lliurat al programa matinal 'Morning' de la cadena americana CBS.

stats