REIAL MADRID
Esports 11/03/2011

Kaká: el gran fitxatge fallit de Florentino?

Figo, Zidane, Ronaldo, Beckham i Cristiano són els galàctics fitxats per Florentino Pérez a preu d'or que han donat força rendiment. Kaká pot ser el primer fracàs, i el president no vol assumir-ho.

Albert Solé
3 min
Kaká passa per davant de Mourinho després de ser substituït en un partit.

Barcelona.Mourinho ja s'ha cansat d'esperar el retorn de Kaká -el mental, ja que físicament va tornar el 3 de gener de la lesió- i el dóna per impossible. Si fos pel portuguès el vendrien a final de temporada, però a Florentino li agafa mal de ventre cada cop que hi pensa. Vendre Kaká (li va costar 65 milions d'euros) a final d'aquesta temporada significaria assumir un fracàs personal. Suposaria admetre que no l'ha encertat amb un dels seus fitxatges galàctics, aquells que fa mirant la llista de la Pilota d'Or de l'any anterior sense preguntar a l'entrenador de torn, i sense ni tan sols negociar-ne el preu: "Quant en vols? Això? Doncs té". Florentino té una patata calenta sobre la taula, una patata en forma d'un jugador que actualment torna a estar oficialment de baixa per una misteriosa lesió que a Madrid ja no es creu ningú.

L'historial de Kaká amb les lesions des que va arribar a Madrid és per escriure'n un llibre. Va fitxar l'estiu del 2009 amb una pubàlgia crònica que no van detectar els metges en la revisió mèdica -o no la van voler veure-, i que el va obligar a estar de baixa fins a 85 dies (34 partits jugats en totes les competicions -només 7 de sencers- i 9 gols, a pesar de tot). La temporada passada la va acabar amb molèsties al pubis, però Kaká va voler anar a Sud-àfrica per disputar el Mundial amb el Brasil com fos. El seu paper amb la seleção tampoc va ser gens reeixit, i a més a més, després de quatre dies de pretemporada amb el Madrid es van adonar d'una lesió al menisc que s'havia fet al Mundial i va haver de ser operat de seguida. Kaká no va tornar a jugar un partit amb la samarreta blanca fins al 3 de gener. I des que ha tornat a jugar, tot i els dos gols que ha marcat en 11 partits, la sensació és que no està ni al 50% del que el seu prestigi i el seu sou indiquen, i com que Mourinho prefereix Özil en la posició de mitja punta, diuen els que veuen els entrenaments -són tots a porta tancada- que el jugador passa de tot, i que ara s'ha inventat una lesió muscular.

El pitjor dels galàctics

Els 65 milions d'euros que va pagar el Madrid per Ricardo Izecson dos Santos Leite, Kaká , és el tercer fitxatge més car de la història del Reial Madrid, després dels de Cristiano Ronaldo (94 milions) i Zidane (73), i seguit per Figo (60) i Ronaldo (45). D'aquests cinc fitxatges estrella de les dues èpoques de Florentino Pérez es pot dir que tots menys Kaká han triomfat a la seva manera. El primer, Luis Figo, va guanyar dues lligues (00/01 i 02/03) i una Lliga de Campions (01/02); Zinedine Zidane, una Lliga (02/03) i una Lliga de Campions (01/02); Ronaldo, dues lligues (02/03 i 06/07), i fins i tot David Beckham, que va costar 30 milions, també va guanyar una Lliga vestit de blanc (06/07), encara que va ser després de la dimissió de Florentino. I fins i tot de Cristiano Ronaldo, que encara no ha guanyat res amb el Reial Madrid, ningú dubta que el seu rendiment està sent òptim i a l'alçada, si això és possible, dels 94 milions que van pagar per ell.

Si Kaká acaba marxant aquest estiu -el Milan diu que li obriria les portes un altre cop si renuncia al seu estratosfèric sou- serà el primer fracàs real dels fitxatges a cop de talonari del president blanc. I ja se sap que a Florentino Pérez no li agrada fracassar mai en res. En els negocis no acostuma a fer-ho, i quan va començar a trontollar el seu primer projecte futbolístic va marxar per la porta del darrere el 2006...

stats