Futbol
Esports 03/07/2023

El jutge arxiva l'agressió de Fede Valverde al pàrquing del Bernabéu perquè l'agredit va mentir

Considera que hi ha incongruències entre la versió de Baena, jugador del Vila-real que va denunciar els fets, i les càmeres de seguretat

2 min
Fede Valverde i Álex Baena

BarcelonaGir de guió inesperat en la suposada agressió que va patir Álex Baena, jugador del Vila-real, per part del madridista Fede Valverde. La jutge que porta el cas ha decidit arxivar la denúncia considerant que el futbolista groguet va mentir en la seva declaració, ja que la seva versió dels fets no acaba de concordar amb el que van enregistrar les càmeres de seguretat de l'aparcament del Santiago Bernabéu.

Segons avançava El Español, el jutjat d'instrucció número 48 de Madrid, que és qui porta la denúncia per la via penal, va decidir paralitzar el cas. Baena havia denunciat un cop de puny a l'ull per part de Valverde després del partit de Lliga entre els groguets i els madridistes al Bernabéu. També havia dit que el jugador del Madrid havia reconegut els fets a la policia que era present a la zona. Però les versions són contradictòries perquè Valverde sostenia que "no va passar res".

Els fets s'han analitzat a través de les imatges que el Reial Madrid va proporcionar a la policia, de les càmeres de vigilància. No es detalla si finalment van arribar o no a les mans. Tot i així, la magistrada destaca en el seu escrit que Baena va assegurar que Álvaro Odriozola (Reial Madrid) era present en el moment dels fets. Les imatges ho desmenteixen, i això l'ha portat a la conclusió que el futbolista del Vila-real "menteix". Quan van preguntar a Odriozola pels fets, va negar cap cop de puny i es va limitar a dir que li constava una "picabaralla verbal" pujada de to.

Tot plegat va passar la nit del 8 d'abril, després que el Vila-real guanyés per 2-3 el Madrid en el partit de Lliga. El defensa uruguaià va estar esperant Baena a la zona d'aparcament. "Digue'm ara el que m'has dit sobre el meu fill", li hauria dit el migcampista de l'equip madrileny, abans de començar la discussió. La picabaralla s'explicaria arran del partit de Copa del Rei que va enfrontar els dos equips a l'Estadi de la Ceràmica el 19 de gener, amb resultat favorable als blancs (2-3). En aquell duel, Baena, després d'una falta, li hauria dit: "Plora ara, que el teu fill no naixerà". Llavors circulaven informacions sobre els problemes que la dona de Valverde estava tenint durant el seu segon embaràs.

Valverde, pendent de la sanció esportiva

Malgrat que per la via penal s'hagi tancat el cas, Valverde encara està pendent de la justícia esportiva, ja que el jutge instructor va proposar al Comitè de Competició una sanció de cinc partits per al defensa madridista. A partir d'aquí, el Madrid intentarà utilitzar els mateixos arguments que li han servit per exonerar el seu jugador a la justícia ordinària perquè la proposta de sanció als terrenys de joc també quedi en paper mullat.

stats