Esports 07/05/2019

La justícia alemanya multa Porsche amb 535 milions pel Dieselgate

La filial del grup Volkswagen accepta la sanció i no la recorrerà

Ara
1 min
El fabricant alemany Porsche, sancionat amb 535 milions per la justícia

BarcelonaLa fiscalia de Stuttgart (Alemanya) ha imposat aquest dimarts una multa de 535 milions d'euros a l'empresa automobilística Porsche, filial del grup Volkswagen. La sanció s'emmarca dins de les investigacions per l'escàndol del Dieselgate.

Segons la fiscalia, la multinacional alemanya va incomplir la seva obligació de controlar la correcta execució de la normativa mediambiental en els motors dels seus vehicles. Aquest fet va comportar que els motors dièsel V6 i V8, instal·lats en uns 99.000 cotxes, incomplissin la regulació vigent.

L'incompliment de la llei ha suposat una multa de 4 milions d'euros, i els 531 milions restants corresponen a la compensació pels avantatges obtinguts per Porsche amb la manipulació dels motors. La justícia ha calculat aquest cost segons els benefici obtingut per la marca de la venda dels vehicles, però descomptant-ne els costos de readaptació dels cotxes. La companyia ha assegurat que accepta la sanció i que no la recorrerà.

Els motors en qüestió van ser fabricats per una altra marca del grup Volkswagen, concretament Audi, que ja va ser multada amb 800 milions d'euros l'any passat a Alemanya pel mateix escàndol de manipulació de dades dels motors de gasoil.

Els cotxes afectats pel Dieselgate tenien un mecanisme que permetia que, en les proves de control d'emissions efectuades per les autoritats en tallers, les emissions d'òxids de nitrogen dels motors apareguessin en nivells inferiors als que es produïen quan el cotxe estava en circulació.

Les elevades multes imposades als fabricants per part de les autoritats alemanyes o nord-americanes als fabricants destaquen en contraposició amb Espanya, on les administracions no han dut a terme cap investigació ni han sancionat cap fabricant.

stats