Futbol Català
Esports 08/02/2011

Casals i Subies es perfilen com a clars candidats a les eleccions a president de la Federació Catalana

Pedro Tomàs es mostra menys decidit a presentar-se en considerar que la llei del procés electoral permetria fer trampes a qualsevol candidatura

Redacció
2 min

BarcelonaEl programa especial de L'Hora del Futbol Català, de COM Ràdio, que aquest cap de setmana va arribar a les 100 edicions, va entrevistar als tres possibles candidats a president de la Federació Catalana en les properes eleccions. El fins ara màxim responsable i president de la comissió gestora, Jordi Casals, va assenyalar que té "molt clar que em tornaré a presentar a les eleccions de la Federació Catalana de Futbol. Jo em dec als clubs de Catalunya i aquests dies m'estan mostrant el seu suport i m'estan demanant que em torni a presentar. He d'estar molt atent amb el que dic ara, que no se'm pugui jutjar per estar fent campanya. Se m'està fent un seguiment molt exhaustiu de les meves manifestacions i de les meves reunions amb els clubs. Però a mi se'm va votar per 4 anys per complir un programa i crec que s'ha de poder acabar". Respecte aquestes manifestacions i el seguiment de les seves declaracions, Casals va anunciar que "ens uns dies denunciaré totes les mentides que estan dient alguns companys de premsa. Diré totes les veritats d'informacions que no són ètiques i que es donen per confondre a la gent del futbol".

Per la seva banda, l'exvicepresident Andreu Subies, home fort de la passada junta, considera que "si això continua endavant i al final ens decidim presentar, intentarem refer tota la il·lusió de cara al futur. Hi haurà temps per explicar i per parlar amb molta gent, cosa que en aquest moments ja estic fent. El més important és que durant aquests dies la Federació no tingui un desgast molt important. Crec que ja ha tingut un desgast molt dur durant aquests anys i jo sóc un dels culpables de que aquest moment estigui així i esperem que de cara al futur ho podem reconduir i que tot agafi un camí. En els propers dies, si tot va bé, intentaré presentar-me com a precandidat i més endavant intentarem trobar una solució de cara a una candidatura i de cara al nostre futur".

Menys clara veu la situació Pedro Tomàs, exdirector general del RCD Espanyol. Tomàs està "estudiant tota la problemàtica que envolta la Federació Catalana de Futbol. He passat per la presidència de la lliga espanyola, per la presidència de les lligues europees, ara ja estic de nou a casa, a la meva terra, després de 15 anys d'estar fora i la veritat és que em feia molta il·lusió, però realment la situació de totes les candidatures no m'agrada. No m'agrada el que estic veient i em dóna la impressió que el reglament electoral farà que d'entrada tots els candidats surtin fent trampes, dit des d'un punt de vista jurídic per una lectura que s'ha fet del codi legislatiu que regula les eleccions a la Federacions Catalanes. La lectura que s'ha fet des del meu punt de vista no és correcte, però és la que s'aplicarà al reglament de les eleccions i això farà que tot candidat que es vulgui presentar començarà amb una trampa o irregularitat, i jo amb això no jugo". Per a Tomàs la clau del futur de la Federació passa per fer net amb el seu passat i en aquest sentit apunta que "quan veus que dins o al voltant de la Federació hi ha gent dels darrers 20 anys, doncs no em queden moltes ganes de presentar-me, sincerament".

stats