Barça
Esports 02/06/2023

Jordi Alba s'acomiada del Barça entre llàgrimes: "Sé que he sigut una mica vinagre"

Després d’onze temporades al primer equip del conjunt blaugrana, s’acomiada emocionat i perdonant diners

3 min
Jordi Alba a la roda de premsa del seu comiat

Barcelona"El Barça m'ho ha donat tot". Després de 18 anys al club, set al planter, d'on va marxar per tornar, i onze al primer equip, Jordi Alba no ha pogut contenir les llàgrimes en el seu comiat. Tremolós, amb un paper a la mà, per no oblidar-se de donar les gràcies a tothom que l'ha ajudat en la seva trajectòria com a professional, ha romput a plorar quan ha parlat del seu avi Paco: "Mai em podré treure l'espina clavada que no em veiessis jugar amb el Barça a Primera Divisió. Et dedico tota la meva carrera".

Molt emocionat, llegint de forma entretallada, Jordi Alba diu adeu. És el millor lateral esquerre que ha tingut el Barça en la darrera dècada, però mai ha acabat de casar del tot amb l'afició: "A vegades he sigut una mica vinagre", ha admès. "Si m'he equivocat, demano disculpes. Els que em coneixen ja saben que sempre he actuat amb bona fe i sense maldat". El Camp Nou el va acomiadar diumenge passat amb una sonora ovació. El futbolista de l'Hospitalet ha acabat el seu discurs inicial amb un "Visca el Barça i visca Catalunya", que ha provocat que l'Auditori 1899 del Camp Nou ple de familiars, companys i la directiva i executiva blaugranes es posés dempeus per aplaudir-lo. Alba també ha volgut tenir un record per al difunt Tito Vilanova.

"És una llegenda d'aquest club. El millor lateral esquerre del Barça. Com a jugador tots sabem la qualitat que té. Com a persona és un fenomen. Pocs laterals ataquen l'espai com ell i tenen el seu peu per centrar pilotes", han sigut alguns dels missatges que, gravats en vídeo, li han dedicat els seus companys de vestidor en un acte presentat per l'humorista José Corbacho, també de l'Hospitalet. El seu germà, David Alba, un pilar incondicional per a ell, també hi ha participat. "Quan el Jordi va marxar del planter del Barça, no sé per què, sabia que tornaria", ha dit. En canvi, Jordi Alba ha confessat que no s'ho havia arribat a imaginar. "Que podia arribar a ser jugador de Primera Divisió sí, tornar al Barça, no m'ho podia pensar. Ho veia molt difícil", ha admès.

El lateral va debutar a l'elit amb el València i, l'any 2012, el Barça el va fitxar per 14 milions d'euros procedent de l'entitat valenciana. Era l'inici d'una llarga trajectòria a la banda esquerra del Camp Nou, on durant molts anys va ser un dels principals socis de Messi. Amb 34 anys, Jordi Alba s'acomiada amb sis Lligues, una Champions, cinc Copes del Rei i una pila més de títols com a blaugrana. Encara no ha decidit el seu futur.

Gerard Piqué, com en el comiat de Sergio Busquets, també ha entrat en escena. "Quan fas una putada al Jordi, te l'ha tornat de pressa. En canvi, al Busi li dura més i pot tardar dies a tornar-te-la". I Alba ha respost: "M'enfado molt de pressa, però també em passa de pressa". Piqué ha seguit glossant el seu excompany: "Cap a dins és una cosa i cap a fora potser en pot semblar una altra. Això passa al futbol, però quan el coneixes bé veus el gran fons que té. I això és molt més important que qualsevol títol. A vegades, el Jordi podia sortir a les televisions després d'un partit o renyar molt un company mentre estàs jugant, com a Lenglet, que el tenia fregit, però després veus quina gran persona és", ha afegit l'excentral.

La temporada més difícil de Jordi Alba

Amb la selecció espanyola va guanyar l'Eurocopa de l'any 2012. "M'agradaria destacar el comportament exemplar que ha tingut aquesta temporada al Barça, complicada per a ell", ha dit, també en un missatge de vídeo, l'entrenador Vicente del Bosque. En la mateixa línia s'ha expressat Luis Enrique, amb qui va coincidir tant al club blaugrana com en el combinat estatal. L'asturià ha afegit el seu bon tracte aquest curs "ajudant els més joves" del Barça.

Després d'onze temporades a la banda esquerra del Camp Nou, Alba ha completat enguany el seu primer exercici 100% com a suplent d'Alejandro Balde. "Sé que al principi de la temporada em vaig enfadar, però entenc la situació. Marxo molt agraït”. Ara se'n va del Barça perdonant una part important dels més de 30 milions d'euros bruts, entre sou i diferiments, i ho fa entre llàgrimes.

stats