RCD Espanyol
Esports 02/01/2022

Jofre Carreras: la nova perla de l'Espanyol posa fi a un doble calvari

L'extrem del filial provoca el penal de l'empat i serveix el segon gol del primer triomf de l'Espanyol a domicili

Jofre Carreras ha provocat el penal que ha servit a l'Espanyol per marcar l'empat a Mestalla

BarcelonaJofre Carreras no oblidarà mai el 2021. L’extrem gironí va començar l’any firmant contra l’Olot el primer dels dos gols que ha marcat fins ara amb el filial de l’Espanyol, i el va tancar divendres a Mestalla (1-2) sent una peça clau en la primera victòria en Lliga a domicili d’aquest curs del primer equip.

Carreras només va necessitar nou minuts per revolucionar un partit que els blanc-i-blaus perdien 1-0 al minut 83. En la seva primera intervenció, una gran desmarcada a l’espai que li va permetre plantar-se davant de Jasper Cillessen, va provocar el penal que va significar l’empat i l’expulsió d’Hugo Duro. Només cinc minuts després, va servir una precisa assistència a Javi Puado, que va firmar de cap el segon gol de la nit. Una estrena somiada per un jugador que va posar fi a un calvari col·lectiu, el que vivia l’Espanyol a domicili, i també a un altre d’individual. I és que, més enllà del record dolç que li deixen els partits amb què va inaugurar i clausurar 2021, per a Carreras l’any passat va ser un dur trajecte que el va mantenir apartat dels terrenys de joc durant gairebé un any sencer. El 9 de març, l’extrem va ser intervingut d’una lesió crònica al genoll i va haver d’estar nou mesos sense poder jugar partits de futbol.

Oxigen per a Embarba i Aleix Vidal

“L’estrena? Millor impossible. He estat molts mesos lesionat i és difícil entrar, no em podia imaginar que passaria això”, va admetre el jugador després del partit. Carreras va reconèixer que no es podia imaginar un debut com el que va tenir a la màxima categoria. “L’entrenador m’ha dit que surti, encari, em tregui els nervis de sobre. I per sort ha anat tot bé”, va afegir, amb la innocència d’un jove que va viure un final feliç.

Format als planters del GEiEG, del Quart i del Girona, Carreras va aterrar a l’Espanyol el 2016. Amb 20 anys, ha irromput a l’elit disposat a convertir-se en un reforç hivernal ideal per a l’Espanyol, que ha tornat a trobar en el seu futbol base una solució per al primer equip. A banda d’afegir més competència i nous registres a l’atac, la presència de Carreras, de qui el club té molt bons informes, permetrà que Adrián Embarba pugui descansar, fet que no ha pogut ser per les nombroses baixes que l’equip ha patit al lateral dret, i que han obligat Aleix Vidal a ocupar aquesta posició. Carreras és l’enèsima solució d’un planter que també vol donar alegries al 2022.