Esports 18/03/2013

Rajoy "plantarà cara" perquè Madrid aconsegueixi els Jocs Olímpics del 2020

"Estem preparats", assegura el president espanyol als representants del COI que visiten la ciutat candidata

Efe
2 min

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha inaugurat aquest dilluns les reunions de treball de la comissió del COI que avalua la candidatura de Madrid per als Jocs Olímpics del 2020 amb un missatge clar: la ciutat i Espanya estan preparades, "plantaran cara" i tenen el gran avantatge que la majoria de les instal·lacions ja estan construïdes.

Al llarg de quatre jornades, els membres de la comissió d'avaluació del Comitè Olímpic Internacional, presidits per Sir Craig Reedie, coneixeran els detalls de la candidatura madrilenya. Rajoy ha estat l'encarregat de donar-los la benvinguda i de ressaltar el "ple i total" suport que el govern i tota la societat donen a aquesta aspiració.

Les sessions de treball a l'hotel madrileny on s'allotgen els integrants del COI se celebren a porta tancada, i ha estat a la sortida de la trobada que ha tingut amb ells que el cap de l'executiu ha comparegut davant els periodistes i s'ha mostrat convençut que, després de dues ocasions en què Madrid no va aconseguir ser seu dels Jocs Olímpics, en aquesta, es pot aconseguir.

Segons la seva opinió, es donen totes les circumstàncies perquè el resultat sigui l'esperat, sobretot el fet que el 80% de les instal·lacions necessàries per albergar una cita d'aquestes característiques ja estan construïdes. Aquest és un factor que la candidatura madrilenya considera de gran rellevància en un moment de crisi econòmica com l'actual.

El president del govern ha enumerat a continuació una altra sèrie de fets objectius que creu que juguen a favor que els esportistes de tot el món conflueixin a Madrid l'estiu del 2020, com ara la gran experiència de la ciutat i d'Espanya a l'hora de rebre visitants. Per exemple, ha recordat que Madrid està acostumada a organitzar grans esdeveniments, que Espanya és el tercer país del món per nombre de turistes l'any (58 milions el 2012), que gaudeix de bon clima, té tradició esportiva i disposa de grans esportistes. A això hi ha sumat la gastronomia, la bona comunicació internacional de què disposa i la xarxa de transports.

Després d'aquest reguitzell d'elements que ha considerat positius per a l'objectiu de Madrid, Rajoy ha insistit en el seu missatge: "Estem preparats i estem disposats a organitzar un esdeveniment tan important com són els Jocs Olímpics".

La decisió sobre la ciutat (també hi opten Tòquio i Istanbul) que acollirà els Jocs Olímpics d'aquí a set anys es coneixerà el pròxim 7 de setembre a Buenos Aires, i Rajoy té intenció de ser present aquell dia a la capital argentina.

stats