DAKAR
Esports 10/01/2018

Joan Barreda guanya la cinquena etapa i torna a lluitar pel Dakar

El valencià s'imposa en la darrera jornada pel desert del Perú i retalla distàncies a la general

Ara
2 min
Joan Barreda guanya la segona etapa i és el nou líder del Dakar

BarcelonaEl pilot de motos Joan Barreda ha guanyat la cinquena etapa del Dakar, l’última que es disputava al desert del Perú, i s'ha reenganxat a la lluita per la primera posició de la general. El valencià ha completat els 266 quilòmetres cronometrats, entre les ciutats peruanes de san Juan de Marcona i Arequipa, en 3 hores, 54 minuts i 42 segons, i queda a només set minuts i mig del líder, Adrien van Beveren.

Al contrari de Barreda, el pilot francès no ha tingut una bona etapa a les dunes peruanes i ha acabat cedint més d’un quart d’hora. Malgrat això, Van Beveren ha pogut mantenir la pirimera posició a la general, tot i que amb només un minut de marge respecte de l’argentí Kevin Benavides i de l’austríac Matthias Walkner.

D’altra banda, Gerard Farrés ocupa la vuitena posició, a un quart d’hora del liderat i Juan Pedrero és 15è a 50 minuts. Al seu torn, Laia Sanz és 18a, a gairebé una hora del primer classificat a la general, i segueix encapçalant la classificació femenina del ral·li.

La sisena etapa, que es disputa aquest dijous, abandonarà el Perú des de la ciutat d’Arequipa per entrar a Bolívia i arribar fins a La Paz. El recorregut, que voreja el llac Titicaca, destacarà per l’altitud, que pot jugar males passades als participants del Dakar. En total seran 760 quilòmetres, dels quals 313 seran cronometrats.

Loeb abandona, Peterhansel lidera

En cotxes, la principal novetat del dia ha estat l’abandó del francès Sébastien Loeb, que ha patit un accident a les dunes. L’etapa l'ha guanyada Stéphane Peterhansel (2 hores, 51 minuts i 19 segons), seguit a cinc minuts de l’holandès Bernhard ten Brinke.

Peterhansel, conegut com Monsieur Dakar, lidera amb ma de ferro la classificació de cotxes amb mitja hora d’avantatge respecte del madrileny Carlos Sainz, segon a la general i quart a l’etapa.

stats