Jocs Olímpics
Esports 08/02/2022

Jaume Pueyo no pot entrar a la final d’esprint d’esquí de fons

L'esquiador català no ha aconseguit classificar-se entre els 30 primers

2 min
Pueyo en acció durant el seu debut als Jocs.

BarcelonaEl català Jaume Pueyo no va poder accedir a la segona ronda de la prova d’esprint d’esquí de fons dels Jocs Olímpics d’Hivern de Pequín 2022, a la pista de Zhangjiakou, a l’acabar en la 37ª posició. Els trenta primers accedien a la segona fase. Aquest era el debut del jove esquiador de la Seu d’Urgell, de 20 anys, que sortia amb el dorsal 52. Pueyo va quedar-se a tan sols 1.32 segons de la classificació per a la final masculina d’esprint amb un temps de 2:55.76.

Pueyo, que havia declarat a la prèvia que es veia amb cor d’intentar estar entre els trenta primers, va explicar que l’única cosa que li preocupava era “no donar el màxim” de si mateix: “Aquesta és la meva única preocupació. Veient com ha anat, em dono un notable. Tot l’esforç que hi he posat, totes les ganes i tot el suport que he rebut els he agraït molt. Ho he donat tot a la pista. Tinc només 20 anys, continuaré treballant”. La competició va celebrar-se en un circuit molt exigent amb forts desnivells a una altura de 1.800 metres. El circuit començava amb una pujada molt llarga, on era molt important regular-se abans de la recta final. “La clau a l’esprint és donar-ho tot fins a la meta, i fondre’s aquí, no abans”. Pueyo, que ha liderat el rànquing mundial dels millors esquiadors de fons de la seva edat aquesta temporada, afrontarà ara el Mundial sub-23.

Fillon Maillet, hereu de Fourcade

A la final, ja sense Pueyo, no es va viure cap sorpresa amb el triomf de Johannes Hoesflot Klaebo, de Noruega, que va aconseguir el seu quart or olímpic per davant de l’italià Federico Pellegrino. A l’esprint clàssic de l’esquí de fons de categoria femenina, les sueques Jonna Sundling i Maja Dahlqvist van fer doblet amb l’or i la plata. I tot, en una jornada on el francès Quentin Fillon Maillet va guanyar l’or a la prova de biatló i va agafar el relleu del nord-català Martin Fourcade, campió olímpic cinc cops i ara ja retirat.

stats