Futbol - Primera Divisió
Esports 02/09/2022

Què passa amb Arnau Martínez, el talent emergent del Girona?

El defensa busca recuperar el lloc perdut a l'equip de Míchel, que s'enfronta al Mallorca

3 min
Arnau Martínez durant el seu debut a Primera a Mestalla

GironaVuit minuts jugats dels 270 possibles. Aquest és el balanç de participació en l'inici de Lliga del defensa Arnau Martínez al Girona, on des de la seva irrupció ara fa dues temporades, ningú no li havia discutit el lloc. Unes molèsties al turmell que li han estat fent la guitza i el bon nivell de Yan Couto han fet possible el canvi de rol del català, que espera tornar als onzes de Míchel Sánchez com més aviat millor. La primera oportunitat serà aquest dissabte a Mallorca (14 hores, Movistar LaLiga), en què s'estrenaran els nous fitxatges.

"No em vull excusar, l'Arnau podria haver jugat", va explicar el tècnic blanc-i-vermell minuts després de la derrota contra el Celta, en l'última jornada. Va ser el segon partit consecutiu en què Martínez no va tenir minuts, ja que els vuit abans esmentats pertanyen a la primera jornada, a València. La setmana prèvia al seu debut a l'elit va tenir un fort cop al turmell i Míchel va preferir no arriscar col·locant Couto a la banda. A diferència de l'any passat, en què Arnau va participar en 42 partits –més 6 amb la selecció sub-19–, aquest curs té competència: Calavera no era rival i va marxar al mercat d'hivern; Couto, que arriba del City, també pot ser un titular de garanties. I qualsevol lesió, sanció o un mal rendiment pot ser determinant a favor de qui estigui en bones condicions. 

Li ha tocat a Arnau veure els partits des de la banqueta, amb la consegüent decepció que això suposa per a un noi de 19 anys que ha connectat amb l'afició des del primer moment i que, a més a més, va marcar l'últim gol a Segona, el dia de l'ascens a Tenerife. Amb el Girona va començar de central amb Francisco –curiosament, al lateral hi havia Couto–, i el curs passat es va fer amo i senyor de la banda dreta, fos de carriler en línia de cinc o de lateral en línia de quatre. Fins ara, l'eix ha estat ben cobert i Míchel no ha necessitat utilitzar-lo. I a la banda, Couto ha aprofitat l'oportunitat per demostrar que es mereix jugar. Míchel, però, ja ha deixat clar que el seu moment arribarà: "Trobar lloc als dos és difícil, però he de detectar alguna alternativa perquè puguin jugar perquè són importants. Ho és l'Arnau, esclar, però també ho és Couto". 

Serà valuosa la gestió en l'aspecte anímic, ja que, al ser un jugador clau en l'esquema de Míchel, el fet de veure's sense presència en benefici del col·lectiu –si algú no està bé, el substitueix un company que sí que ho està– sol alterar els plans respecte a les expectatives individuals –qualsevol futbolista vol jugar sempre, estigui millor o pitjor–. A Montilivi, però, ningú no dubta del talent, la implicació i les qualitats d'Arnau, a qui en els últims temps li ha tocat viure una lluna de mel exprés perquè tot li sortia bé. Martínez ja ha experimentat coses que molts futbolistes no aconsegueixen al llarg d'una trajectòria. El salt a Primera és un pas més i té les seves dificultats.

Stuani pateix una arrítmia cardíaca benigna

Males notícies per a l'entitat gironina: Stuani, el màxim golejador de la història del Girona, ha patit una arrítmia cardíaca benigna. L'uruguaià va sentir-se indisposat a principis de setmana, però les proves, afortunadament, indiquen que està fora de perill. S'allunyarà dels terrenys de joc durant un mes, aproximadament. "Gràcies a tots pel suport i l'estima que estic rebent. Gràcies a Déu estic bé i la meva salut no perilla. Agraït als metges que van estar amb mi cuidant-me. Ha estat un bon ensurt, però ara ja penso en la recuperació", va piular.

stats