Esports
Esports 28/03/2014

Un informe d'AFEDES és l'origen de la llicència esportiva única

Segons les federacions autonòmiques que s'oposen a la mesura, la finalitat és únicament econòmica

àlex Gozalbo
1 min
Assemblea d'Afedes al CSD / CSD

BarcelonaUn informe d'AFEDES al qual ha tingut accés l'ARA és l'origen de la llicència esportiva única que el Govern espanyol pretén imposar. L'associació que recull una vintena de federacions esportives espanyoles no olímpiques va presentar al Consell Superior d'Esports (CSD) un text en què proposava mesures legislatives que facilitessin el seu finançament i evitessin l'intrusisme de les federacions autonòmiques.

AFEDES és una associació nascuda l'any 2004 que fins al maig del 2011 no va presentar cap activitat a la seva pàgina web oficial. Segons denuncia COFEDEA, una comissió que representarà les federacions autonòmiques que s'oposen a la llicència esportiva única, la finalitat de la mesura és únicament econòmica. Un total de 430 federacions esportives, que engloben 40.000 clubs i més de 2.200.000 esportistes, ja han signat un manifest en contra.

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya prepara una proposta alternativa a la llicència esportiva única per intentar convèncer el Consell Superior d'Esports (CSD). La UFEC amenaça de no aplicar una mesura que, segons els seus càlculs, els faria perdre entre 7 i 12 milions d'euros. El seu objectiu és modificar la norma i aconseguir que la llicència esportiva única reverteixi d'alguna manera en les federacions catalanes.

stats