24/06/2022

La incògnita infinita

2 min
Mateu Alemany amb Joan Laporta

Quan fa un mes que es va acabar la Lliga i ja tenim el calendari de la vinent, els únics canvis tangibles a la plantilla blaugrana són el retorn de Luuk de Jong al Sevilla i l’adeu de Dani Alves. A poc més d’una setmana per a l’inici de la pretemporada, hi ha més incògnites que certeses i no totes depenen de les famoses palanques.

Abans de marxar de vacances, Xavi va comunicar a Riqui Puig, Braithwaite, Umtiti i Mingueza que no comptava amb ells per al pròxim curs, però, avui dia, no s’ha concretat cap d’aquestes sortides. En els casos del francès i del danès, som al mateix lloc de cada estiu: costa creure que marxin perquè enlloc no els pagaran com aquí. Potser amb Lenglet i Neto tindrem més sort, però com més s’acosti el 30 d’agost i més creixi la urgència d’alliberar llast, pitjors seran les condicions per al Barça.

Sí que s’ha fet oficial la renovació de Sergi Roberto però no hi ha manera que es tanqui la de Gavi, perquè hi ha desacord en el lloc que ha d’ocupar en l’escala salarial i, per tant, en el seu sou. I, per més que Laporta hagi intentat culpar-ne Tebas, aquí anar tardíssim depèn del mateix Barça.

Per no tenir clar, encara que sembli una broma, no sabem ni què passarà amb Dembélé. No seria el primer cop que ens mengem l’orgull i la dignitat de l’entitat, però sembla bastant millor opció, per exemple, portar Di María sense pagar traspàs que insistir en una eterna decepció que només agrada a Xavi. D'altra banda, no depèn dels diners i sí de la medicina que Ansu pugui recuperar la seva millor versió, i els últims indicis no són tranquil·litzadors.

A partir d’aquí sí, anunciar els fitxatges de Kessié i Christensen, traspassar o no De Jong, o els ambiciosos reforços que es proposa el club depenen de l’entrada d’ingressos. Sorprèn l’alegria amb què la directiva va celebrar l’autorització de l’assemblea per vendre drets de televisió i marxandatge quan tota la feina està per fer. Però, en un gir dels esdeveniments i prèvia esbroncada de Laporta, ara és Tebas qui també ha pujat al carro de l’optimisme i veu possible que el Barça afronti de cop grans incorporacions com les de Lewandowski, Bernardo Silva i Koundé. Tant de bo no es quedin en fum.

Diuen a Can Barça que Mateu Alemany està preparat per posar fil a l’agulla quan els calés deixin de ser una cotilla. Però és difícil posar-se a la pell de Xavi i no estar inquiet. Ell, que va marxar de vacances reclamant una sacsejada a la plantilla per marcar-se objectius ambiciosos, començarà a treballar amb el que tenia.

stats