Esports 28/07/2021

La renovació d'Ilaix, "massa verda" per readmetre el jugador al primer equip

Continuen les converses entre el Barça i el jove migcampista, que no viatja a l'estada d'Alemanya

2 min
Ilaix Moriba durant l’escalfament previ a un partit de Lliga de la temporada passada al Camp Nou.

BarcelonaIlaix Moriba diu que vol quedar-se al Barça i el Barça compta amb el jove migcampista per als pròxims anys, però les negociacions entre les dues parts per ampliar el seu vincle més enllà del juny del 2022 encara estan lluny d'arreglar-se. Així ho asseguren a l'ARA fonts coneixedores de les converses. "El tema continua bastant verd. No serà gens fàcil la seva continuïtat", diagnostiquen. El club vol que Ilaix renovi contracte en unes condicions que quadrin amb la seva edat (18 anys) i amb la situació econòmica, mentre que el jugador, que parteix d'uns emoluments alts després de la seva última ampliació, demana unes xifres que Joan Laporta i Mateu Alemany no poden assumir.

Fruit d'aquest pols, Ilaix no ha trepitjat la dinàmica del primer equip des que va començar la pretemporada. I, malgrat entrenar-se amb Sergi Barjuan al filial blaugrana, tampoc ha jugat minuts de preparació en cap amistós. Les ordres venen de dalt, on entenen que un jugador en edat juvenil hauria de posar moltes menys condicions per seguir progressant al Barça. Ronald Koeman, que l'any passat li va donar molts minuts en la seva primera incursió al futbol professional, compta amb ell de cara al curs vinent. Tanmateix, entén que fins que la negociació no avanci en positiu no podrà fer-lo servir. En aquest sentit, feia plans d'endur-se'l a l'estada que dirigirà aquests dies a Alemanya i que acabarà amb un partit amistós el dia 4 d'agost contra el RedBull de Salzburg, però haurà d'esperar. Ara per ara, Ilaix no pujarà a l'avió i seguirà en dinàmica del B.

Ara bé, la cosa podria canviar si les parts implicades s'acostessin a l'acord de manera significativa en les trobades que hi ha previstes aquesta setmana. Rogon, empresa representada a Espanya per l'agent Brais Lorenzo, que alhora és la figura de confiança tant d'Ilaix com del seu pare, Mamady Moriba, defensen que el migcampista és un futbolista amb cartell, pretès per diversos clubs grans d'Europa i amb una gran projecció. En aquesta premissa fonamenten una petició de contracte plenament sènior per a un jugador que ha jugat 18 partits a l'elit –només cinc com a titular– des que va debutar a principis del 2021 amb el primer equip.

Tornar a revisar d'aquí dos anys

Ilaix cobra ara mateix prop d'un milió d'euros nets anuals i els seus agents pretenen gairebé triplicar aquesta quantitat. És a dir, volen situar-lo a l'escala salarial per sobre de Pedri, que superarà els 70 partits oficials en el seu primer curs al primer nivell. El Barça no accepta les exigències, però planteja abaixar els anys de contracte per tornar a revisar l'acord d'aquí un parell d'anys, quan l'hispanoguineà hagi progressat al primer equip i hagi demostrat que es mereix guanyar el que els seus representants reclamen a curt termini. Sigui com sigui, el serial seguirà uns dies més en un context de negociacions múltiples als despatxos culers. I és que el tema Ilaix se suma als serrells pendents de la renovació de Messi, als problemes per alliberar la massa salarial i a la impossibilitat de seguir reforçant la plantilla.

stats