BARÇA
Esports 11/03/2015

CIU i ERC voten en contra de treure el nom de l'expresident Núñez del Museu del Barça

La proposta l'havia fet ICV i ha tingut l'abstenció de PSC i PP, mentre Ciutadans i la CUP no han anat a la comissió on es votava

Ara
1 min
Josep Lluís Núñez, reflectit al vidre del cotxe amb què ha sortit de la presó / EFE

BarcelonaEl Parlament de Catalunya no demanarà al Barça que el nom de Josep Lluís Núñez desaparegui del nom del Museu blaugrana, anomenat Museu president Núñez des del 2000. Les formacions de CIU i ERC han votat en contra d'una proposta presentada per ICV, i que preveia que el Parlament instés el Govern a sol·licitar un canvi de nom a l'actual directiva blaugrana. La formació ecosocialista sol·licitava que el Barça consultés els seus socis de la necessitat d'eliminar o substituir la figura de Josep Lluís Núñez del nom del Museu, un dels més visitats i importants de Catalunya. La votació però, no ha tirat endavant, ja que a banda de l'oposició de CIU i ERC, PSC i PP s'han abstingut, i Ciutadans i la CUP no han anat a la comissió. Segons la proposta d'ICV, Núñez, condemnat per diversos delictes a presó, no pot aparèixer en el nom oficial d'un dels museus més emblemàtics del país.

"La figura del senyor Josep Lluís Nuñez com a president del Barça entre els anys 1978 i 2000, forma indiscutiblement part de la història de la entitat, però la seva trajectòria personal ha quedat tacada pels delicte comesos, fet que faria recomanable que el F.C. Barcelona, que és a qui pertoca adoptar una decisió al respecte, sotmetés a la consideració dels seus socis, amb la fórmula que els seus estatuts prevegin, la conveniència de retirar el seu nom de la denominació oficial del Museu del F.C. Barcelona”, ha remarcat Jaume Bosch, el diputat d'ICV que defensava la proposta.

stats