Esports 07/03/2021

Ho té clar Riqui Puig amb l'idil·li de Koeman amb Ilaix: els apunts en calent de l'Osasuna-Barça

L'hispanoguineà, primera opció de l'holandès per oxigenar el mig del camp, es destapa amb un golàs a Pamplona

2 min
Ilaix celebra el 0-2 amb Messi a Pamplona.

Homenatge a Ansu Fati. Ho té clar Riqui Puig si Koeman segueix molts anys a la banqueta del Barça. El de Matadepera ha retrocedit un pas en els plans del tècnic des de la irrupció d'Ilaix Moriba fa tres setmanes al partit contra l'Alabès. Ara és l'hispanoguineà i no ell la primera opció de la casa per oxigenar el mig del camp. I pinta que així seguirà sent si Ilaix continua exhibint el seu repertori cada cop que juga. Al seu físic imponent i un sentit tàctic destacable, el jove migcampista va afegir a Pamplona, on fa dos cursos va treure el caparró un tal Ansu Fati, un golàs per sentenciar el matx.

De mica en mica s'omple la pica. Koeman va perdre un depredador del gol com Suárez i no va poder incorporar ningú. No obstant això, l'holandès entrena l'equip més golejador de la Lliga, un titolet aconseguit gràcies en bona part al pas endavant de cara a porteria d'homes com Frenkie de Jong o Jordi Alba. L'interior mai no havia fet tants gols a la seva carrera, mentre que el lateral va igualar a Pamplona les cinc dianes oficials que va fer en el seu curs més prolífic. Alba, a més, afegeix nou assistències al seus registres. Pocs defenses incideixen més a l'àrea contrària. Es mereix l'Eurocopa.

Números de campió. No ens emocionarem més del compte amb un equip que només ha sumat un punt de sis possibles amb el Cadis, però que el Barça acumuli vuit victòries seguides lluny del Camp Nou és, com a mínim, un motiu perquè l'Atlètic de Madrid es vegi amenaçat. La Lliga la guanya l'equip més solvent i, ara per ara, amb els números a la mà, el conjunt de Koeman és el que porta la ratxa més reeixida a la part alta de la classificació. La dinàmica és de campió. Queden 36 punts en joc i hi ha enfrontaments directes a l'horitzó. Ai, la calculadora de Simeone...

La mà de cada dia. Setmana intensa en clau institucional al Barça, amb un expresident detingut i eleccions aquest diumenge, però també a nivell esportiu. La remuntada de dimecres a la Copa contra el Sevilla no s'entendria sense l'oportuna estirada de Ter Stegen per evitar que Ocampos, de penal, aigualís qualsevol esperança. I la visita a Pamplona hauria sigut menys plàcida si l'alemany no hagués fet dues aturades molt meritòries per frustrar dues ocasions clares de Barja i Rubén García. S'acaben els adjectius per valorar la seva tasca decisiva.

stats