Barça

La història del fitxatge de Demir, la perla europea que "només volia venir al Barça"

La secretaria tècnica tenia sis informes de la promesa austríaca, que tenia ofertes millors que la blaugrana

3 min
Yusuf Demir celebrant el seu gol contra l'Stuttgart en un amistós de pretemporada

BarcelonaEl Barça segueix en xoc assimilant la nova era que suposa sortir a jugar sense Leo Messi, que ha sigut el far de l'equip des de fa més d'una dècada. L'astre argentí és insubstituïble, però el conjunt blaugrana ha de continuar fent el seu camí teixint nous lideratges i fent-se fort a partir del joc coral després de quedar-se sense el seu futbolista més resolutiu. La capitania ha recaigut en Sergio Busquets, mentre que els galons de la producció ofensiva se'ls hauran de repartir entre Antoine Griezmann, que, de moment, enceta la seva tercera temporada com a blaugrana, i el nouvingut Memphis Depay, a qui de moment no es pot inscriure per la norma del topall salarial. A l'espera, també, del retorn d'Ansu Fati i dels casos per resoldre dels lesionats Philippe Coutinho i Ousmane Dembélé.

Si bé una plaga de lesions a la davantera van catapultar al seu dia Carles Pérez (actualment jugador del Roma) i Ansu Fati (amb una irrupció meteòrica: va debutar amb només 16 anys) a tenir minuts amb el primer equip, ara la crua realitat blaugrana sense Messi obre, de retruc, les portes del primer equip a un jugador que fins fa ben poc era un desconegut per al gran públic. Es tracta de Yusuf Demir, un extrem que va complir 18 anys al juny, tot just un mes abans que el Barça fes oficial la seva cessió procedent del Rapid de Viena. Aquesta jove promesa, fins ara desconeguda, ha acumulat minuts i mèrits a la pretemporada i es postula per jugar el primer partit de Lliga aquest cap de setmana contra la Reial Societat. Amb fitxa del filial (per això no hi haurà problemes de fair play financer), va ser un dels protagonistes del Gamper jugant, a més, en una posició d'interior.

Malgrat que Demir va arribar com un fitxatge per al filial, des del primer moment va ser un dels futbolistes escollits per Ronald Koeman per preparar la temporada. I l'austríac, amb uns pocs entrenaments va començar a meravellar el neerlandès, un entrenador a qui no li tremola el pols a l'hora de donar oportunitats als més joves, però també amb tendència a sentenciar els futbolistes que no el convencen. Els casos de Pedri i Riqui Puig exemplifiquen les dues cares de la moneda de la manera de procedir del tècnic. Fins ara l'ex del Rapid de Viena és dels que ha entrat pels ulls a Koeman.

Està per veure com evolucionarà Demir, però al Barça es feliciten per una operació que ja van intentar tancar l'estiu passat. Segons ha pogut saber l'ARA, la secretaria tècnica blaugrana comptava amb fins a sis informes en la seva base de dades que avalaven la trajectòria de la jove perla, que el Barça segueix des del maig del 2020. Després de mantenir-se durant tot aquest temps en contacte habitual tant amb el jugador com amb el seu representant, Emre Öztürk, Demir ha arribat aquest curs a Barcelona després de foguejar-se la temporada passada a la primera divisió austríaca i jugar també la fase de grups de l'Europa League. En total, va acumular 38 participacions amb el primer equip del Rapid, en les quals va fer nou gols i va repartir quatre assistències. També ha debutat amb la selecció absoluta del seu país.

La voluntat del jugador, clau

Malgrat que Demir tenia diverses ofertes, especialment d'equips de la Bundesliga que haurien adquirit el futbolista mitjançant un traspàs aquest mateix estiu i oferint millors condicions que el Barça, la voluntat del jugador de vestir de blaugrana ha sigut determinant. "Només volia venir al Barça", afirmen des de Sant Joan Despí. L'austríac ha arribat a Barcelona mitjançant una operació gairebé a risc zero per a l'entitat. L'import de la seva cessió per un curs és de 500.000 euros i, en cas que el Barça se'l volgués quedar en propietat, té pactada una opció de compra de 10 milions. L'austríac, però, no podrà complir un dels seus somnis, jugar al costat de Messi, que és el seu ídol i a qui intenta imitar amb el seu joc. És esquerrà i molt hàbil, com l'argentí.

stats