Hermoso denuncia assetjament constant davant el jutge arran del petó de Rubiales

La jugadora de la selecció espanyola reitera que va ser inesperat i en cap cas consentit

3 min
La jugadora de la selecció espanyola Jenni Hermoso a la sortida de l'Audiència Nacional

MadridQuatre mesos després del petó no consentit de l'expresident de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, a la davantera de la selecció femenina Jennifer Hermoso en la celebració del Mundial a Austràlia, la futbolista ha declarat davant el jutge de l'Audiència Nacional que investiga el cas, Francisco de Jorge. Hermoso ha denunciat que va patir "assetjament constant" tant en el trajecte d'avió de tornada com en el viatge de celebració posterior que van fer les mundialistes a Eivissa. Fonts que han assistit a la declaració, que ha durat més de dues hores, han explicat que l'atacant ha reiterat, a preguntes de la Fiscalia, que el petó va ser inesperat i en cap cas consentit.

Hermoso ha confirmat en seu judicial que l'assetjament va alterar la seva vida normal i li va causar desassossec i tristesa. La jugadora també ha explicat que es va anar adonant progressivament de la gravetat dels fets. A la sortida, s'ha acostat als mitjans de comunicació i ha assegurat que se sentia "forta" i que a la declaració havia anat "tot bé". "Queda en mans de la justícia", ha afegit, agraint el tracte mediàtic rebut abans de tornar a Mèxic per iniciar l'etapa professional al Tigres.

En la declaració d'Hermoso davant el jutge, la jugadora ha ratificat el relat dels fets que va fer a principis de setembre davant la Fiscalia i que va comportar que el ministeri públic presentés una denúncia per agressió sexual i coaccions contra Rubiales. A banda de l'expresident de la RFEF, també estan investigats l'exseleccionador Jorge Vilda, el director de la selecció masculina, Albert Luque, i el director de màrqueting de la RFEF, Rubén Rivera.

La versió d'Hermoso contradiu la dels investigats, que van negar que haguessin pressionat tant la jugadora com el seu entorn. En la declaració davant la Fiscalia, publicada per Telecinco un mes després, Hermoso va explicar com Rubiales la va fer sortir del vestidor per parlar del petó. "Vaig sortir pensant: 'Hòstia, ja està'. Pensava que em deixaria anar el que fos perquè restés força als fets. Jo llavors no n'era conscient, però ells [Rubiales i altres càrrecs de la RFEF], des de fora, sí. Em vaig començar a sentir incòmoda i a pensar que el que havia passat era greu. Que no era una cosa gaire normal. Jo ja ho havia sentit en un primer instant i, en aquell moment, vaig començar a ser-ne més conscient".

El petó no consentit de Luis Rubiales a Jennifer Hermoso va desfermar una onada d’indignació.

Hermoso també va recordar que, fins al petó no consentit, mantenia una "relació cordial i sense res estrany" amb Rubiales i que durant la celebració del Mundial va intentar fer el "cor fort" tot i la incomoditat que li havia generat el petó. En la seva declaració com a investigat, en canvi, l'expresident de la RFEF va assegurar que el petó havia estat "una mostra d'afecte" que va ser "natural" i va insistir que l'havia fet amb "consentiment". La jugadora ha insistit que no va ser així. Vilda i Rivera van negar haver-la posat contra les cordes posteriorment.

Amb aquesta declaració, la causa contra Rubiales entra en la fase final. Un cop presa declaració a Hermoso i als investigats, així com als principals testimonis –com la també jugadora de la selecció Alexia Putellas i altres companyes d'equip, el germà, una amiga de la víctima i membres de la RFEF–, el magistrat haurà de valorar si ja té prou indicis per proposar obrir judici contra Rubiales i els tres investigats per coaccions.

stats