GP d'Espanya de Fórmula 1
Esports 09/05/2021

Hamilton fa història a Montmeló: 100 'poles' a la Fórmula 1

El britànic marca una nova fita i s'imposa a Verstappen i Bottas en la sessió de qualificació

2 min
Lewis Hamilton, pilot de Mercedes

MontmelóLa centena de poles ja són a la butxaca de Lewis Hamilton. Des que el pilot britànic es van unir a l'escuderia alemanya el 2012, no ha parat de millorar i lluitar per ser el millor del món. En terres catalanes, en un any en què els Mercedes tenen més competència que en cursos anteriors, Hamilton no deixa de demostrar per què forma part de l'Olimp de la Fórmula 1. En la cursa d'aquest diumenge al Circuit de Barcelona-Catalunya (15 h, DAZN) pot pujar al podi per 99è cop.

La sessió de qualificació, més clau que mai de cara al GP d'aquest diumenge, ha començat amb 10 minuts de retard. Els operaris del Circuit han hagut de fer reparacions d'última hora en les proteccions del traçat que no han permès que els pilots sortissin alhora a l'asfalt. Amb tots els monoplaces dins del circuit, els temps han estat molt igualats i, en petits detalls, s'ha decidit la graella de sortida.

Sense cap sorpresa, la primera sessió ha deixat fora Tsunoda, Räikkönen, Schumacher, Latifi i Mazepin, com comença a ser habitual. Qui sembla estar abonat a la Q2 és George Russell. El britànic de Williams, portant el seu cotxe al límit, ha demostrat un ritme impecable pel seu monoplaça i s'ha colat en la segona tanda en l'últim instant.

La Q2 ha sigut per a Vestappen. El pilot de Red Bull ha signat un temps rècord que, a més de donar-li un bon coixí sobre els Mercedes, li ha permès retirar-se i guardar neumàtics per a la següent sessió. Els Ferrari han mantingut el bon nivell i ritme demostrat durant els entrenaments de tot el cap de setmana i Sainz ha acabat en quarta posició, ben preparat per a l'última lluita.

La llegenda es fa més gran

Mentre l'escuderia del Cavallino Rampante escalava posicions, les places per a la Q3 s'han venut cares. Els enginyers i mecànics, enganxats a les pantalles, veien com els seus pilots estaven separats per mil·lèsimes dels seus màxims rivals. Els d'Alpine han obtingut el premi a l'últim segon de la classificació gràcies a Fernando Alonso. El pilot asturià s'ha fet un lloc entre els deu millors. La batalla estava a punt de començar.

Si els temps ja estaven ajustats en les primeres tandes, a la Q3 s'han portat a l'extrem. Com ja s'ha vist més d'un cop aquesta temporada –tot i que no de forma tan ajustada–, Verstappen, Hamilton i Bottas han lluitat frec a frec per adjudicar-se el primer lloc a la sortida. El britànic, amb una volta excel·lent, ha saldat el gir per davant de Verstappen i el seu company d'equip. Des de llavors, Hamilton s'ha catapultat a la història. Amb un nou rècord, el de Mercedes torna a demostrar per què encapçala l'Olimp de la Fórmula 1 arribant a les cent poles de la seva carrera. En la cursa d'aquest diumenge, el britànic lluitarà per la seva victòria número 98 a la Fórmula 1. Registres només a l'abast dels millors.

Verstappen ha volat sobre l'asfalt, però s'haurà de conformar amb la segona posició a la graella de sortida, just per davant de Valtteri Bottas. Charles Leclerc (Ferrari), protagonista durant els entrenaments previs pel seu ritme sorprenent, sortirà quart, dues places per davant del seu company d'equip, Carlos Sainz. Alonso, tot i el bon paper fet a la Q2, no ha aconseguit un bon gir i partirà desè.

stats