Esports 05/02/2016

Guardiola: "Em podeu atacar, jo em focalitzo en l'equip"

El tècnic català lamenta el nul respecte mediàtic cap a la feina dels entrenadors i ironitza que pot fer doble feina pel Bayern i el City perquè sap fer dues coses alhora "com una dona"

Isaac Lluch
3 min
Guardiola, en roda de premsa

MunicEls Bayer Leverkusen-Bayern Munic acostumen a ser els partits més atractius de la jornada. Aquest dissabte (18:30 hores) s’enfronten el quart contra el primer de la Bundesliga en una lluita ferotge d’estils. Els jugadors de Roger Schmidt van en manada a buscar la pilota per arraconar el rival en la pressió i provocar-ne l’error; en el joc que proposa Pep Guardiola la pilota ha d’anar on estan els jugadors i no al revés. "Amb la pilota has de jugar molt posicional; si no, entres dintre d’una mecànica d’anar i tornar i allà el Leverkusen és imparable", va raonar Guardiola abans del partit de la primera volta.

Sí, fa molt temps d’allò. Però el pensament del tècnic és el mateix. El que és diferent és l’entorn que embolcalla el partit. Llavors era finals d’agost i el tècnic català aprofitava la mínima ocasió per esplaiar-se sobre tàctica. Ara, sis mesos després, l’entrenador del Bayern assumeix que ben poc se li pregunta ja sobre el joc. "Hi ha grans mitjans alemanys que des que estic aquí no m’han fet ni una sola pregunta sobre futbol", ha revisat avui.

En la roda de premsa d’aquest matí, la primera que concedeix des que s’ha fet públic que entrenarà a la Premier al Manchester City la temporada que ve, Guardiola ha raonat que està preparat per quatre mesos mediàticament molt durs. Més que llançar una filípica davant els mitjans alemanys, però, el tècnic català ha deixat en evidència les diferències de pensament i de cultura esportiva amb els periodistes. "La gent pot confiar en el que dic o en el que diuen els diaris", ha subratllat Guardiola, mentre argumentava que la situació en aquesta recta final de temporada és nova més per al club que no pas per a ell: "Mai cap entrenador ha marxat del Bayern, normalment és el Bayern qui decideix què fer amb els tècnics. Puc viure aquests quatre mesos sense cap problema. Em podeu atacar, jo em focalitzo en l’equip. Estic content amb els jugadors. Ho he fet el millor possible i així ho faré fins al final".

Durant la trobada amb els periodistes gairebé no s’ha pronunciat el nom "Leverkusen". Més aviat han sortit els temes de les últimes polèmiques i l’escepticisme de si Guardiola podrà rendir prou bé al Bayern tenint en compte que també ha de planificar la plantilla del City per a la pròxima temporada. "Sóc com les dones. Controlo diferents situacions a la vegada. Tinc un gran talent per això", ha comentat sorneguer. "El City? Només parlaré d’aquest equip quan sigui a Anglaterra", ha barrat el català.

Alguns periodistes alemanys han qüestionat que Guardiola els tractés amb desconfiança. "És al revés. Jo confio que feu la vostra feina, que transmetreu el que penso als fans i a tothom. M’entusiasma parlar de futbol, imaginar-me què passarà en el partit. Si hem de jugar amb tres o quatre defenses (...). Però no em creieu. Em pregunto per què fem rodes de premsa si no confieu en el que diem els entrenadors. Estic a la sala de premsa perquè m’obliguen. I va ser una bona decisió com a entrenador no concedir entrevistes personals. No sé per què, però en general no hi ha respecte a la professió d’entrenador. Ni aquí ni a Barcelona ni a Madrid ni enlloc", ha insistit amb resignació. "Però creieu-me que puc controlar la situació. Ja ho vaig viure a Barcelona i sabia que aquí també passaria això", ha precisat.

Justament dimecres passat, el director esportiu del Bayern, Matthias Sammer, va reclamar "més respecte" per la feina de Guardiola. "Puc defensar-me sol. Sammer no ha defensat l’entrenador sinó al club. A Barcelona, quan hi havia un problema, el president Joan Laporta sempre estava allà al costat. Si hi havia alguna cosa que no era certa, ho deia i em defensava", ha diferenciat el tècnic català, mentre intentava aplacar les darreres polèmiques del club.

El Bayern ha avançat que demandarà a Sport Bild perquè va publicar que Arturo Vidal es va alcoholitzar durant la concentració hivernal de l’equip a Doha. "A Qatar no venen alcohol i crec en el jugador", ha respost el tècnic, mentre lamentava que la premsa només intenti crear controvèrsies. "Esclar que parlo amb els futbolistes i els dic què és correcte i què no, però la majoria de vegades els lloo i d’això no en parleu", ha conclòs.

En els últims quatre mesos a Munic, Guardiola vol fiar-ho tot al que més l’interessa: l’equip i la pilota.

stats