BARÇA
Esports 23/11/2020

Griezmann: "A Messi li va saber greu que no anés al Barça, però després em va dir que aniria a mort amb mi"

El davanter francès ha trencat el seu silenci en una entrevista al programa 'Universo Valdano'

Ara
4 min
Antoine Griezmann i Jorge Valdano

BarcelonaAntoine Griezmann ha decidit trencar el seu silenci -des de la seva presentació com a blaugrana que pràcticament només havia parlat amb mitjans de França- i contestar algunes de les diferents polèmiques en les quals el seu nom s'ha vist involucrat. El davanter ha parlat en una entrevista al programa 'Universo Valdano'. "És hora de posar les coses al seu lloc. Fa molt temps que estic aguantat diverses coses i comentaris", ha arrencat el francès.

"Pot ser que després de no venir el primer cop hi hagués comentaris al vestidor, dels periodistes, l'afició... Quan vaig arribar vaig dir: demanaré perdó per si he fet les coses malament, per no haver vingut l'any abans i, sobretot, pels aficionats, però la meva forma de demanar perdó serà des del camp, donant-ho tot", ha recordat Griezmann. "Messi em va dir que li va fer mal que rebutgés anar al Barça l'any abans de fitxar, perquè ell havia fet comentaris públics en favor meu, però vaig parlar amb ell quan vaig arribar al club i em va dir que ja érem companys i que aniria cada dia a mort amb mi. És el que noto i el que sento".

Sobre les declaracions del seu exagent, assenyalant Messi com a culpable del seu pobre rendiment al Barça, Griezmann ha recordat que fa tres anys que no parla amb ell. "El Leo sap que el respecto molt. Que és un gran exemple, que n'aprenc d'ell", ha reblat el francès. També ha disculpat el seu oncle, que també va fer unes declaracions en una línia en què també s'assenyalava Messi: "No tinc gaire contacte amb ell i no és una persona que estigui acostumada a parlar amb la premsa. El periodista va estar molta estona parlant amb ell intentant treure un titular".

El francès ha volgut insistir en el seu motiu per sortir a donar la cara en aquesta entrevista: "Tot i que no m'agrada parlar sovint per expressar el que sento, crec que aquesta vegada era important que sortís a parlar". També ha volgut matisar les seves declaracions en què va lloar el seleccionador Didier Deschamps dient que el sap posar al seu millor lloc al camp: "Era per defensar Deschamps, que estava sent criticat. En cap cas anaven dirigides a Koeman".

"Tres entrenadors suposen molts canvis"

"Al vestidor i a fora del camp estic molt content, jo ho dono tot pels companys i ells confien en mi. També tinc la confiança de l'entrenador. Em falta una mica el suport de la gent i dels periodistes, que estic rebent molts pals: que si no em porto amb el Leo, que si em vendran, que si vull marxar... Cada dia quan em llevo veig coses dolentes. Si la premsa em deixa una mica més tranquil segur que tot anirà millor", ha dit l'atacant blaugrana. "A mi també em toca respondre i ajudar l'equip. Van confiar en mi i vull retornar aquesta confiança al club. M'han acollit molt bé aquí, no tinc cap problema amb ningú, només cal que em deixin una mica tranquil".

Respecte de la seva adaptació, el francès ha dit que necessita temps i que "tres entrenadors en una temporada i mitja" ha afegit dificultat a la seva integració: "Entenc les crítiques, perquè no estem veient el millor Griezmann. Hi ha hagut canvis i jo necessito adaptar-me als companys i ells a mi". El francès, però, s'ha mostrat agraït amb Ernesto Valverde, per ser l'entrenador que el va portar al Barça i ha dit que amb Quique Setién va aprendre, sobretot, en la sortida de pilota.

També ha recordat quan va ser suplent amb l'asturià contra l'Atlètic de Madrid al Camp Nou. "La meva relació amb ell va ser normal. Els meus pares a vegades em deien que li preguntés per què no jugava o que per què em canviava i jo deia que no tenia sentit, perquè tampoc li demanava explicacions quan era titular. Després de jugar només cinc minuts contra l'Atlètic em va dir que volia parlar amb mi i li vaig dir que no feia falta. Em va dir que fins quan estaria enfadat. Li vaig dir que tranquil, que jo treballaria i no posaria pegues. Si em vols posar em poses. Encara estic enfadat amb ell", ha explicat bromejant.

El documental 'La Decisión'

El davanter blaugrana també ha explicat que als seus pares no els va agradar el documental 'La decisión' i que ja llavors el volien veure al Barça. Va ser un any més tard, quan es va decidir: "Llavors ja tenia clar que necessitava un canvi, aprendre coses noves. També van marxar companys, com Godín, Lucas... Ja em sentia preparat per veure d'altres coses".

Griezmann, que ha recordat que els seus inicis a l'Atlètic de Madrid també van ser complicats, s'ha definit com un futbolista que sempre escolta i fas cas al que "l'entrenador demana": "Ni que hi estigui d'acord, ho faré, perquè entenc que sap el que és millor per a l'equip". Pel que fa a la seva selecció, ha explicat que amb el seleccionador francès, Dider Deschamps, parlaven "molt" i "compartien idees" durant el Mundial que va guanyar amb França. "En l'eliminatòria contra l'Argentina, vaig dir-los-hi, hem de jugar 4-4-2 i que Kanté marqui a Messi. Tots van riure i em van dir si em pensava que la selecció era el mateix que l'Atlètic. Al final vam jugar així!", ha explicat en to dispers.

stats