Esports 05/05/2021

Una gran segona part classifica el Barça femení per a les semifinals de la Copa (1-4)

Dos gols en cinc minuts certifiquen el pas de les blaugranes

Ana Maria Crnogorcevic en el partit contra el Sevilla

Un equip campió també es consolida en els partits en què les coses no acaben de funcionar. El matx dels quarts de final de la Copa de la Reina contra el Sevilla ha sigut un clar exemple. Les jugadores de Cortés, no gaire precises en certes ocasions, han aconseguit remuntar un partit en què les sevillistes s'han avançat abans del primer quart d'hora del partit (1-4). Tot i les poques arribades, l'efectivitat de les catalanes ha sigut alta i han signat el pas a les semifinals amb un gran inici de la segona part.

Patri Guijarro, Alexia Putellas, Mapi León, Graham Hansen i Jenni Hermoso han sigut les úniques futbolistes que han repetit en l'onze respecte a l'eliminatòria contra el PSG, en un partit on les catalanes no han aconseguit desenvolupar el seu millor joc. Contra un Sevilla intens i tirat endavant, les blaugranes han sortit a la gespa una mica descol·locades, cosa que ha aprofitat l'equip de Cristian Toro. Claudia Pina, cedida pel conjunt català aquesta temporada a l'equip sevillista, ha vertebrat tot l'atac de l'equip andalús durant els 90 minuts de partit. En el 12, i després de no trobar gaire oposició de fins a quatre jugadores blaugranes, la de Montcada i Reixac ha creuat un xut al pal esquerre de la porteria de Cata Coll que ha acabat impactant a la xarxa.

Després de la diana, la reacció era necessària. El conjunt de Cortés s'ha bolcat a l'àrea del conjunt local i, de mica en mica, han començat a incomodar la defensa sevillista. De les botes de Mariona ha arribat la primera ocasió de perill i el gol culer. Alexia ha centrat escorada en el lateral de l'àrea perquè Jenni Hermoso baixés la pilota d'esquena, habilitant la mallorquina a boca de canó. La de Felanix, ben posicionada entre la defensa local, ha aprofitat l'oportunitat per retornar la igualtat al marcador.

Al segon temps, l'escenari ha canviat per complet. Al cap de tres minuts de joc, l'avantatge blaugrana ha crescut per partida doble. Primer, en una acció amb la firma de Vicky Losada. La capitana del Barça, després d'una bona centrada d'Alexia, s'ha plantat a l'altura del punt de penal per superar Noelia Ramos fent l'1-2. Després, l'encarregada de fer el tercer ha sigut Alexia. Jenni Hermoso, amb una passada entre línies al mil·límetre, ha habilitat la de Mollet, que no ha tingut cap problema per desfer-se de la portera local i enviar la pilota fins al fons de la xarxa.

Després de les dues dianes blaugranes, el Sevilla ha buscat de forma incansable escurçar distàncies al marcador. L'actuació de Cata Coll ha sigut contundent i providencial durant els intensos atacs de l'equip de Toro i ha permès a les blaugranes mantenir el marcador a favor seu fins a acabar el partit. En l'últim segon de partit, Graham Hansen ha fet el definitiu 1-4 amb un xut creuat davant de Ramos, que no ha tingut cap opció d'aturar-lo. El conjunt de Lluís Cortés ja és a les semifinals de la Copa de la Reina i ara hauran d'esperar rival en el sorteig que tindrà lloc d'aquí un parell de setmanes.