LLIGA ADELANTE
Esports 30/05/2015

L'ascens directe del Girona a Primera passa per Son Moix

Una ensopegada de l'Sporting podria donar l'ascens ja als homes de Pablo Machín

Efe
3 min
El Llagostera i el Girona volen allargar la ratxa

GironaEl Mallorca rep aquest diumenge el Girona en un partit clau per decidir l'ascens directe a Primera al qual aspiren l'equip català i l'Sporting de Gijón, a falta encara de dues jornades per al tancament de la Lliga Adelante. Els mallorquinistes, amb la permanència a la butxaca des de fa diverses jornades, faran de jutges d'un final de temporada trepidant per a Girona i Sporting.

Dues són les jornades que queden per disputar-se en aquesta Lliga Adelante, i en la primera d'aquestes el Girona, que s'enfronta a un Mallorca que no es juga res, ja pot fer història: aconseguir l'ascens a Primera. Després d'aconseguir-ho matemàticament el Betis el cap de setmana passat, Girona i Sporting es disputen la segona plaça. Els catalans parteixen amb l'avantatge de dos punts sobre els asturians i a més s'enfrontaran a dos rivals que ja no tenen res en joc.

El Mallorca va aconseguir salvar la categoria fa un parell de setmanes i el Lugo, rival del Girona l'última jornada, tampoc baralla ja a aquestes alçades de curs. L'Sporting, pel seu costat, s'enfrontarà a un Sabadell que necessita sumar o pot descendir en aquesta jornada i la setmana que ve juguarà davant del Betis que, ja ascendit, pot no ser tan perillós per als asturians.

Els de Pablo Machín van aconseguir encadenar tres punts més la setmana passada a casa en el derbi gironí contra el Llagostera, per 1-0, amb un gol de Sandaza al tram final del partit. Per disputar el vital partit a Mallorca, el tècnic numantí tindrà a la seva disposició tota la plantilla excepte Jonas Ramalho, que en el partit de fa dues jornades davant de l'Alabès, a Vitòria, es va trencar el lligament encreuat anterior de la seva cama esquerra.

Machín creu que l'equip ha "d'estar tranquil" en aquests moments tan importants de la temporada: "Si ens comportem com ho hem fet fins avui, pujarem. Si estem on estem és perquè hem sabut conviure amb la pressió que ens hem posat nosaltres mateixos. Sabem que allò lògic és que l'Sporting guanyi al Sabadell i això és el que hem de pensar".

Sobre la possibilitat que el Mallorca arribi primat, Machín prefereix pensar que els balears "tenen equip per guanyar qualsevol", encara que ha matisat que "si la normalitat mana, nosaltres tenim més motivació que ells".

L'equip de Miguel "Nanu" Soler vol acomiadar-se amb un triomf que deixi un bon gust de boca entre els seus aficionats, en el partit de l'adéu del seu capità Josep Lluís Martí, titular demà als seus 40 anys. Soler ha insistit aquest setmana que el Mallorca ha d'estar "a l'altura" del molt que s'estan jugant el Girona i l'Sporting, per ser "professionals i fer un partit intens". Les estadístiques del Mallorca a Son Moix en aquest curs futbolístic, no obstant això, no inviten a l'optimisme, ja que ha perdut 29 punts, amb 7 derrotes i 4 empats. La majoria dels equips que estan a la zona alta de la taula s'han emportat els tres punts de Palma, en una temporada decebedora per als locals, que només han estat capaços de guanyar 9 partits a casa. Un dels grans absents a les files mallorquinistes davant el Girona serà la jove estrella Marco Asensio, fitxat pel Reial Madrid, i que es troba concentrat amb la selecció Sub-19.

Alineacions probables

Mallorca: Miño; Company, Bigas, Joao Víctor, Saborit; Cendrós, Martí, Yuste, Javi Ros; Joselu, Xisco.

Girona; Becerra; Cifu, Mas, Richy, Lejeune, Juncà; Pere Pons, Granell, Eloi; Mata, Sandaza.

Àrbitre: Ocón Arraiz (Comitè De la Rioja)

Estadi: Son Moix.

Horari: 18.00 (Esport3)

stats