PRIMERA DIVISIÓ
Esports 29/07/2023

El Girona creua els dits pel genoll de Pablo Torre

El futbolista càntabre cau lesionat a l'inici del triomf gironí a Blackburn

3 min
Pablo Torre, jugador del Girona, a Blackburn

GIRONANomés havien passat tres minuts quan Pablo Torre va encendre totes les alarmes. Dos jugadors del Blackburn Rovers, el conjunt de la Championship al qual el Girona va derrotar 2-3, van tancar el pas del càntabre amb massa contundència, tenint en compte que el partit acabava de començar i la pilota era al mig del camp. Torre es va aixecar i el joc va continuar, però alguna cosa no anava bé. El futbolista coixejava, no se sentia a gust. Fins que al minut set, després d'intentar una passada en profunditat defectuosa, es va llançar a terra queixant-se de mal al genoll.

Tossut, encara va intentar tornar-hi, un cop els serveis mèdics li havien donat una primera ullada. Va ser un miratge i va ser substituït al minut dotze. Ni Míchel, amb cara de preocupació, ni el mateix futbolista volien assumir més riscos. Ja n'hi havia prou. Afortunadament, fonts del club asseguren que, a falta de les pertinents proves que ho confirmin, sembla que tot podria quedar en una contusió. 

D'altra banda, el Girona va mostrar la millor imatge del que portem d'estiu i va guanyar el conjunt anglès gràcies als gols de Cristhian Stuani i Tsygankov a la primera part, i de Daley Blind, després d'una deliciosa assistència d'esperó del jove Jastin (2004, ha pujat del juvenil), a la segona. Els de Míchel, que esperen un pivot i un davanter i van repetir alguns errors defensius coneguts, col·leccionen tres victòries i un empat en quatre partits. Míchel va fer un balanç optimista respecte al joc i va explicar que ha demanat tres o quatre fitxatges més.

D'oblidat per Xavi a motor de Míchel

Una llàstima els problemes de Torre, que va marcar un golàs en la victòria contra el Sheffield. De fet, el seu aterratge a Montilivi ha estat esplèndid: si el tècnic madrileny està encantat amb les seves prestacions, el futbolista creu haver arribat al lloc ideal per recordar a tothom el motiu pel qual el va fitxar el Barça, que l'ha deixat un any cedit al Girona conscient que no pot tornar-lo a mantenir pràcticament un curs en blanc: ha passat d'oblidat per Xavi, que amb prou feines hi va comptar, a motor de Míchel, que durant l'amistós creuava els dits perquè la lesió patida a terres angleses no fos greu.

"Míchel em va trucar", confessava el jugador fa uns dies, i afegia: "La idea de joc m'agrada i em va dir que volia que estigués aquí amb ells. El Girona em sembla un equip molt divertit, que ataca molt. Amb les meves condicions, podem fer coses ben parides". Torre, en la filosofia blanc-i-vermella, vindria a ocupar el lloc deixat per Riquelme. Partint des de l'esquerra, amb tendència a anar cap endins i no cap enfora, en els primers amistosos ha destacat per la seva participació i una més que correcta capacitat d'associació amb els seus companys tot i els pocs dies de convivència.

Però també se l'ha vist patir en tasques defensives i quan toca pressionar postpèrdua, un concepte que per a Míchel és sagrat si vol tenir presència. Torre no només haurà de lluir el seu talent, també s'haurà de sacrificar. Al Camp Nou tan sols va disputar 13 estones al llarg de la temporada, 338 minuts en total (amb el filial va jugar-ne 245 en tres duels). Això sí, Xavi s'ha protegit per si Torre li fa passar una mala nit com a gironí: hi ha una clàusula de la por: si el Girona vol que jugui el derbi, haurà de pagar 300.000 euros, i 600.000 si vol que els jugui tots dos.

stats