GIRO
Esports 09/05/2014

Svein Tuft, primer líder del Giro després de la crono per equips

L'irlandès Dan Martin (Garmin­Sharp) abandona la cursa a causa d'una caiguda del seu equip i el Purito perd un minut i mig

Albert Rabadan
1 min
Ciclistes del Orica-Green Edge durant la primera etapa del Giro d'Itàlia / LUK BENIES / AFP

BarcelonaL'equip australià Orica­GreenEdge ha estat el vencedor de la contrarellotge per equips inaugural del Giro d'Itàlia disputada a Belfast, i ha col∙locat el canadenc Svein Tuft, que avui complia 37tuft anys, com a primer líder. Cadel Evans i Rigoberto Urán han estat els favorits més ben parats. Joaquim Rodríguez comença amb mal peu al Giro d'Itàlia i es col∙loca a un minut i 33 segons del liderat. Katiuixa, l'equip del Purito, ha acabat a la 19a posició de l'etapa, i el català no ha amagat la seva decepció. Amb tot, pitjor ho ha tingut l'irlandès Dan Martin (Garmin­Sharp), que a causa d'una caiguda del seu equip ha hagut d'abandonar amb possible fractura de clavícula.

En canvi, la vuitena plaça del Movistar deixa a Nairo Quintana en terra de ningú (ha perdut 55 segons), no així el seu compatriota Rigoberto Urán, segon a l'edició de l'any passat, que surt molt reforçat gràcies a la segona plaça del seu equip, Omega Pharma­Quick Step. També el tercer lloc de BMC deixa a Cadel Evans en una posició privilegiada, a tan sols set segons del liderat.

stats