Barça

Giráldez plega perquè no veu clar el futur del Barça femení

L'entrenador blaugrana no renovarà el seu contracte i marxarà quan acabi la temporada actual

i
Pau Pedraza Sopena
3 min
Jonatan Giráldez, entrenador de l’equip femení del Barça.

BarcelonaJonatan Giráldez no seguirà com a entrenador del Barça. El tècnic gallec deixarà la banqueta de l'estadi Johan Cruyff a finals de temporada i no renovarà el contracte que acaba el 30 de juny de l'any vinent, com va avançar Relevo. El campió de la darrera Champions League blaugrana ja ha comunicat a la directiva, al cos tècnic i a les jugadores la seva decisió.

Fa temps que Giráldez rumia la seva marxa de Sant Joan Despí. Segons ha pogut saber l'ARA, aquest pensament procedeix de mesos abans que Markel Zubizarreta, l'exdirector esportiu del Barça femení, marxés del club aquest mes de setembre. Pel cap li circulen dubtes sobre el futur de l'equip, els mateixos que va tenir Zubizarreta. L'entrenador de Vigo és escèptic respecte que es puguin fer les nombroses renovacions que té pendents Marc Vivés, el nou director esportiu, i respecte a la contundència de l'aposta de la directiva de Joan Laporta pel futbol femení més enllà d'aquest curs. Alexia Putellas, Mapi León, Mariona Caldentey, Sandra Paños, Lucy Bronze, Marta Torrejón i Asisat Oshoala acaben contracte el 30 de juny. De moment, de les futbolistes que expiren la seva relació amb el club d'aquí a mig any només s'ha renovat Patri Guijarro.

La decisió de Giráldez, com ha informat l'Sport, no té marxa enrere. Es tracta d'un pas irrevocable i, si no hi ha un gir de guió inesperat, el club no tindrà la possibilitat ni de fer una contraoferta. Per aquest motiu, el tècnic ha volgut avisar amb temps. Queden més de sis mesos perquè finalitzi el seu contracte i l'entrenador de 32 anys, que mai s'ha queixat en aquest sentit públicament, no vol deixar la directiva amb poc marge de maniobra per buscar un substitut.

Els Estats Units tenen el focus posat al Barça

En la informació que va publicar Relevo s'explica que hi ha un club de la NWSL, la màxima categoria del futbol estatunidenc, que vol contractar Giráldez. La lliga dels Estats Units, segons ha pogut saber l'ARA, té interès cap a tot allò que fa olor de Barça. Les jugadores i tècnics blaugranes agraden molt a l'altra punta del planeta. Precisament, l'entrenador del Barça anterior a Giráldez, Lluís Cortés, que s'acaba de convertir en el nou entrenador de la selecció femenina de l'Aràbia Saudita, va ser temptejat per equips d'aquest país. I la dues vegades Pilota d'Or Alexia Putellas també té darrere l'interès de conjunts de la NWSL, els quals es poden permetre actualment ofertes econòmicament superiors a les del club català, que arrossega una etapa molt delicada pel que fa als números. Els fitxatges i les renovacions del femení també compten en el fair play econòmic del masculí.

L'entrenador de la segona Champions

Després de l'adeu de Cortés l'estiu del 2021, Giráldez, que formava part del cos tècnic del balaguerí, va fer el salt com a primer entrenador. Amb més de 100 partits a l'esquena en dues temporades i mitja, el de Vigo ho ha guanyat tot amb el Barça: dues lligues, una Copa de la Reina, dues Supercopes d'Espanya i la Champions League conquerida al mes de juny a Eindhoven. També ha participat en altres fites històriques, com el rècord mundial d'assistència en un partit de futbol femení que es va aconseguir en el Barça-Wolfsburg de l'anada de les semifinals de la Champions League 2021-2022, quan 91.648 persones es van aplegar al Camp Nou. Giráldez ja sap que serà recordat a Can Barça. I, a partir de l'estiu vinent, vol continuar deixant la seva empremta en un altre lloc.

stats