Futbol
Esports 06/04/2016

Gianni Infantino nega la seva implicació en els 'papers de Panamà'

El president de la FIFA dementeix haver mantingut contacte amb una empresa que figura a la filtració de documents del bufet Mossack Fonseca

Ara
2 min
Infantino aplaudit per l’espanyol Villar després de ser escollit president.

BarcelonaEl president de la FIFA, Gianni Infantino, ha desmentit haver mantingut contacte amb una empresa que figura a la filtració de documents del bufet Mossack Fonseca a Panamà durant la seva etapa com a dirigent de la UEFA i ha assegurat que no acceptarà que es "posi en dubte la seva integritat".

La reacció d'Infantino és conseqüència de les informacions publicades per mitjans de comunicació anglesos que assenyalen que el suís, quan era directiu de la UEFA, va signar el 2006 un contracte pels drets de televisió de la Lliga de Campions amb dues persones vinculades a empreses citades en els documents, acusades al seu torn de suborn en la investigació que l'FBI porta a terme per casos de corrupció a la FIFA.

La UEFA també ha defensat la "professionalitat" i la "integritat" de Gianni Infantino, el seu exsecretari general elegit president de la FIFA el 26 febrer, i s'ha mostrat "consternada" per les informacions que parlen de possible "conducta impròpia" en el contracte televisiu amb una empresa amb seu a l'Equador el 2006.

Després de 17 anys de mandat de Joseph Blatter, una nova etapa va començar a la FIFA amb un nou president: Gianni Infantino. El suís s'ha convertit en el 10è president de la FIFA, perpetuant així el domini europeu d'aquest càrrec, ja que vuit dels deu presidents han estat del Vell Continent. Només el brasiler João Havelange ha guanyat eleccions sense ser europeu –mandat del 1974 al 1998–, ja que el darrer any ha manat el camerunès Issa Hayatou, però ho va fer per la sanció a Blatter, no pas per haver estat escollit.

"Hem passat moments tristos, moments de crisi, però aquests temps ja han acabat. Gràcies a tots, treballarem junts. Aquesta ha estat una competició esportiva i un gran senyal de democràcia a la FIFA. Gràcies a tots. Hem d'estar orgullosos. Vull treballar amb tots vostès per restablir una nova era a la FIFA amb el futbol al centre", va dir un cop escollit. Infantino serà president fins a l'any 2019.

stats