Barça
Esports 04/09/2022

La gestió de Xavi Hernández amb els capitans del Barça

Piqué continua sense jugar cap minut, mentre que Jordi Alba ha perdut el seu estatus de titular

2 min
Jordi Alba i Gerard Piqué a la banqueta durant el Barça-Valladolid.

BarcelonaEl terme revolució feia temps que es reclamava en un Barça en decadència en les últimes temporades. L'afició demanava veure cares noves i, en el seu aterratge a la banqueta en un conjunt en turbulències, Xavi Hernández va continuar entregant les claus als tòtems dels últims anys, entre ells a Gerard Piqué i Jordi Alba. Després d'assolir uns objectius de mínims, classificar-se per a la Champions, l'egarenc va començar a l'estiu amb la seva desitjada reestructuració. A finals del curs passat va comunicar les seves intencions als descartats i també va mantenir una conversa amb el central de la Bonanova. Xavi va anar de cara i li va transmetre a Piqué que el seu protagonisme aniria clarament a la baixa.

La resposta del central català va ser que focalitzaria el Barça per davant de la seva agitada vida personal i de negocis i que es guanyaria el seu lloc. Per contra, el tècnic sí que mantenia intacta la confiança en Sergio Busquets, la seva extensió dins del terreny de joc, i també en Sergi Roberto i Jordi Alba, tot i que la seva titularitat anirà cara. De fet, si el de Reus continua jugant al Barça és gràcies al suport que ha rebut de Xavi i a acceptar una renovació substancialment a la baixa, mentre que el lateral de l'Hospitalet manté una gran relació amb el tècnic, molt més pròxima que la que l'entrenador té amb Piqué.

Després de les quatre primeres jornades de Lliga, el central no ha disputat cap minut i s'acumulen els plans televisius en què surt a la banqueta amb cara llarga. L'ostracisme de Piqué contrasta amb el protagonisme que ha guanyat Eric Garcia, que ha disputat fins ara tots els minuts en què ha estat disponible, menys quan va ser substituït per prudència contra el Sevilla per unes petites molèsties a l'adductor. Fins ara les parelles de centrals que ha escollit Xavi són: Christensen-Eric en els dos primers partits i Araujo-Eric en els dos últims.

Malgrat mantenir un discurs públic pulcre, a l'entrenador blaugrana se li entén tot quan parla. "No en tinc cap queixa. El vull amb nosaltres. Tinc molt bona relació amb ell i ens ajudarà, és un capità. Ha de ser clau, amb la seva veterania, experiència i compromís. Jugarà, hi haurà oportunitats per a tothom. En cap moment he pensat que marxaria [en relació a l'interès del club per cedir-lo a l'Inter de Milà]", va valorar Xavi divendres sobre Jordi Alba. En canvi, això va dir sobre Piqué: "El veig tranquil, entrenant-se bé, aquesta setmana s'ha entrenat molt bé. Ens ajudarà, cap jugador ens molesta dels que s'han quedat. Hem de ser fer una família i remar tots en la mateixa direcció. Respecte a la seva vida personal, només intento que sigui feliç, tot i que intento no posar-me en aquests aspectes. En qüestions futbolístiques no tinc cap queixa, ens serà molt útil aquesta temporada".

Primeres rotacions

Aquest dimecres, en el debut a la Lliga de Campions contra el modest Viktoria Plzen, Xavi aplicarà les primeres rotacions. Eric descansarà per acabar de fer net de les seves molèsties. Araujo és un dels altres futbolistes cridats a tenir minuts de repòs, mentre que Christensen i Kounde es perfilen com la parella de centrals titulars, amb Roberto i Alba a les bandes. També s'obre la primera escletxa per veure si Piqué torna a l'onze o a tenir minuts.

stats