Jocs de Tòquio

Fer mitja als Jocs, saltar amb 'flow' i la medallista que planta cara a Vox: les cinc anelles olímpiques

El comiat amb repòquer d'ors de Caeleb Dressel i el rècord mundial de Yulimar Rojas, notícies destacades de la jornada

2 min
Mutaz Essa Barshim

La curiosa manera de relaxar-se del medallista britànic i icona del moviment LTGBI+ Tom Daley; els salts sense perdre les ulleres de sol de Mutaz Essa Barshim, la medalla de bronze de la gallega Ana Peleteiro, atleta que va plantar cara a VOX; el rècord mundial de la blaugrana Yulimar Rojas i el comiat de Caeleb Dressel amb cinc ors són les cinc anelles olímpiques de la jornada olímpica d'aquest diumenge.

La peculiar manera de relaxar-se de Tom Daley

L'atleta britànic Tom Daley es relaxa fent mitja mentre mira les proves de natació. Quin mite! El saltador de Gran Bretanya ja va ser notícia als Jocs en penjar-se el seu primer or olímpic i declarar que se sent molt orgullós de dir que és gai i campió olímpic.

Barshim, l'atleta amb més 'flow' dels Jocs

En l'àmbit de la psicologia, el flow és l'estat al qual arriba un individu quan està totalment centrat en gaudir de l'activitat que està fent. Aquest seria el cas de l'atleta qatarià especialitzat en salt d'alçada Mutaz Essa Barshim. S'ha penjat un or compartit amb l'italià Gianmarco Tamberi (que tampoc va curt de flow) i ho ha fet saltant amb ulleres de sol.

Ana Peleteiro, la medallista que va plantar cara a Vox

Medalla de bronze per Ana Peleteiro, que ha fet el millor salt de la vida! La primera en atletisme de la delegació olímpica espanyola a Tòquio. L'ha aconseguit batent el rècord d'Espanya: 14.87 metres. A banda de ser una gran atleta, Peleteiro també és coneguda per plantar cara a Vox: quan el líder del partit d'ultradreta va anunciar al juliol del 2020 mítings a Galícia, l'atleta li va contestar a Twitter en gallec: "Val més que et quedis a casa. L'únic que hi ha de verd a Galícia [amb relació als colors de VOX] són les seves muntanyes. De res".

Yulimar Rojas, una blaugrana imparable

Quina bogeria en la final olímpica de triple salt! L'atleta veneçolana Yulimar Rojas s'ha penjat l'or després de batre el rècord mundial en triple salt: 15.67 metres! El segon millor registre ha sigut per a la portuguesa Patrícia Mamona (15.01 m) i el bronze per a la gallega Ana Peleteiro (14.87 m). Rojas forma part de l'equip d'atletisme del FC Barcelona. Això fa que el seu triomf s'apropi una mica més a casa nostra.

Caeleb Dressel, un repòquer daurat

El nord-americà Caeleb Dressel ha tancat finalment la seva actuació als Jocs Olímpics de Tòquio amb un total de cinc medalles d'or (aspirava a guanyar-ne sis), després de contribuir decisivament aquest diumenge al triomf del relleu 4x100 estils amb nou rècord del món inclòs (3:26.78). En l'última prova de natació a la piscina de Tòquio, Estats Units s'ha imposat als britànics i als italians.

Estats Units guanya la darrera prova de la natació, el relleu 4x100 estils, amb el cinquè or de Dressel
stats