Europa League
Esports 18/03/2022

Ganes de córrer i la cama esquerra de Kostic: així és l'Eintracht, el pròxim rival del Barça a Europa

Els de Frankfurt estan immersos en una fase de reconstrucció i a priori eren un dels rivals més assequibles del sorteig

Jordi Cardero
3 min
Els jugadors de l'Eintracht, després d'eliminar el Betis

BarcelonaEl sorteig de l'Europa League ha sigut benèvol amb el Barça. Havent eliminat el Galatasaray a vuitens de final, el rival a quarts serà l'Eintracht Frankfurt. Els alemanys viuen una fase de transició després de canviar l'entrenador, Adi Hütter, que els va portar a les semifinals del segon torneig continental el 2019. Els jugadors més determinants d'aquell Eintracht van marxar. Ara al Barça se li presenta una bona oportunitat per plantar-se a les semifinals, que disputaria contra el guanyador de l'eliminatòria entre el West Ham i l'Olympique de Lió, amb la tornada al Camp Nou.

L'Eintracht és un equip amb llums i ombres. En la primera temporada amb el nou tècnic, Olivier Glasner, l'equip ha mostrat gen competitiu, tot i que ha evidenciat una pèrdua considerable de talent. L'entrenador austríac aposta per un futbol vertical, d'anada i tornada. Gràcies a aquesta proposta ha eliminat el Betis amb un triomf a Sevilla (1-2) i un empat a casa, amb el gol decisiu marcat a l'últim minut de la pròrroga (1-1). El primer repte per al Barça serà controlar els contraatacs. Els blaugranes es trobaran un conjunt que defensa amb tres centrals, orienta el seu joc cap a la banda esquerra –on intervé el seu millor jugador, Filip Kostic– i ataca amb dos mitjapuntes, el japonès Daichi Kamada i el jove Jesper Lindstrom. El primer juga amb molta llibertat, mentre que el danès destaca per arribar a l'àrea des de segona línia. Es complementen molt bé amb Rafael Santos Borré, davanter argentí amb passat al Vila-real.

Filip Kostic rematant una pilota davant Sabaly.

És precisament a la zona ofensiva on l'Eintracht ha perdut més qualitat. L'equip de la temporada 18/19 basava el seu atac en la parella formada pel serbi Luka Jovic i l'ivorià Sébastien Haller. El primer va acabar al Reial Madrid a canvi de més de 60 milions, però la falta de minuts el va portar a tornar cedit a Alemanya el 2021. Ara és el suplent de Karim Benzema i fins i tot podria tenir minuts importants al clàssic de diumenge pels problemes físics del francès. D'altra banda, el West Ham, possible rival del Barça a les semifinals, va pagar 50 milions per Haller, que no va adaptar-se a la Premier i va marxar a l'Ajax, on sí que ha rendit a un bon nivell. Malgrat que els neerlandesos van caure eliminats davant del Benfica, només Robert Lewandowski (12) ha fet més gols que Haller (11) en aquesta edició de la Champions. André Silva, ex del Sevilla, va ser l'aposta per rellevar la parella d'atacants, tot i que només un any després el Leipzig se'l va endur. Ara Santos Borré és un ariet mòbil, però amb menys gol que els seus predecessors.

L’ONZE DE L'EINTRACHT

Santos Borré

Kamada

Lindstrøm

Kostic

Knauff

Sow

Jakic

N’Dicka

Hinteregger

Tuta

Trapp

Santos Borré

Kamada

Lindstrøm

Kostic

Knauff

Sow

Jakic

N’Dicka

Tuta

Hinteregger

Trapp

Santos Borré

Kamada

Lindstrøm

Kostic

Sow

Jakic

Knauff

N’Dicka

Hinteregger

Tuta

Trapp

Kostic: el jugador més perillós de l'Eintracht

Si als vuitens de final va ser Iñaki Peña qui va defensar la porteria visitant al Camp Nou, als quarts el convidat serà un altre conegut: Kevin Trapp. El porter alemany tornarà a Barcelona, on va viure una de les pitjors nits de la seva carrera quan el Barça de Luis Enrique va remuntar al París Saint-Germain (6-1) en un partit encara present a la memòria culer. Davant de Trapp hi haurà Martin Hinteregger, un central amb molta jerarquia i bon joc aeri; Evan N'Dicka, molt alt però àgil, i Tuta. A les bandes caldrà veure si Glasner continua apostant pels carrilers ofensius. Kostic, per l'esquerre, té un peu excels: és un gran colpejador. De mitjana pràcticament fa una assistència cada dos partits, executa molt bé a pilota aturada i és dels laterals continentals que més ocasions de gol generen. La seva projecció ofensiva es pot veure limitada tenint davant Dembélé o Adama, que ben segur hauran d'ajudar en defensa.

Deia Xavi que "guanyar l'Europa League donaria solidesa al projecte". Per aconseguir-ho, el Barça haurà de derrotar un equip amb ganes de córrer i eines per fer mal al contraatac. L'anada es jugarà el 7 d'abril a Frankfurt i la tornada serà al Camp Nou una setmana després. En cas de passar, a les semifinals esperarien els blaugranes l'Olympique de Lió o el West Ham, amb la tornada també a Barcelona. Ara bé, aquest any a Europa el Barça només ha sigut capaç de guanyar un partit a casa i de marcar dos gols.

stats