Esports 29/01/2018

Un futbolí humà per difondre els valors de l'esport

El Departament de Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca i el Palma Futsal han presentat aquest dematí el programa 'Jugam amb l’elit'

Juanmi Mas
2 min

PALMAEl Departament de Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca i el Palma Futsal han presentat aquest dematí el programa 'Jugam amb l’elit'. Un programa nascut l’any 2015 amb la intenció d'apropar els valors del món de l’esport a infants i joves. Avui han presentat aquest futbolí humà, que s'utilitzarà en les activitats de promoció esportiva i en les visites a les escoles.

A la presentació hi han acudit el conseller de Cultura, Patrimoni i Esports Francesc Miralles, juntament amb tots els jugadors de la primera plantilla del Palma Futsal; el president del club, Miquel Jaume; el director esportiu, José Tirado, i l'entrenador, Antonio Vadillo.

Un Futbolí humà per difondre els valors de l'esport

D'aquesta manera, els membres del planter s'han ficat dins un camp de futbolí gegant, per passar una estona i gaudir d'allò que saben fer millor, jugar a futbol sala. En aquest sentit, el conseller d'Esports Francesc Miralles ha volgut enviar un missatge als jugadors. "Sou un referent per als joves esportistes i, per tant, sou uns grans aliats d’aquesta institució a l’hora de difondre els valors de l’esport entre els més joves: la importància del joc net, de la solidaritat en el camp, del respecte al contrari, de la igualtat d'oportunitats…"

L'entrenador del Palma Futsal Antonio Vadillo, el Conseller Francesc Miralles i el president del club  Miquel Ramis

Actualment, el programa 'Jugam amb l’elit' disposa de la col·laboració de deu clubs: el Palma Futsal, l’Espanya Hoquei Club, el Collerense, el Reial Mallorca, el Son Sardina, l'Atlètic Balears, Iberostar Palma, Discaesports, Club Voleibol CIDE i Club Voley Palma

Amb la seva col·laboració s'organitzen diades esportives prèvies als partits professionals d’aquests equips. També fan una feina molt important a les escoles: enguany la Direcció Insular d’Esports coordina tot un programa de visites escolars d’aquests clubs i esportistes d’elit per tal que ells mateixos puguin transmetre en persona els valors positius que ens aporta l’esport.

Durant la primera temporada 2016-2017 es varen organitzar més de 70 activitats vinculades a la divulgació dels valors i les bones pràctiques en el camp de joc. Enguany, des de l’inici del curs escolar, ja s’han desenvolupat més de 60 activitats i hem arribat a 24.000 infants. I d’aquí a final de curs hi ha un centenar més d’activitats programades. El Palma Futsal és un dels clubs que dedica més esforços als aspectes socials, i la bona relació que hi ha entre el club i la Direcció Insular d’Esports permet créixer en activitats i millorar-ne la qualitat.

stats