FUTBOL
Esports 28/11/2016

Formentera viurà un "repte històric" amb el partit de la Copa del Rei contra el Sevilla

L'illa acull dimecres el major esdeveniment esportiu que ha tingut mai la pitiüsa petita fins ara

Efe
2 min

Palma"Sortim a la travessa, i això mai havia ocorregut", ha destacat aquest dilluns el president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, a tres dies que a la pitiüsa petita es disputi el partit de Copa del Rei entre l'equip formenterer i el Sevilla.

Formentera viurà dimecres, 30 de novembre, a l'horabaixa el major esdeveniment que ha tingut mai l'illa fins ara, quan surtin al terreny de joc del camp municipal els futbolistes del Sevilla, de Primera Divisió, i els del SE Formentera, de Tercera Divisió.

"Mai abans hem pogut veure competir un històric del futbol, en aquest cas el Sevilla, i menys encara en competició oficial", ha declarat a l'agència Efe el president del Consell insular.

Ferrer ha explicat que "l'illa hi està bolcada i a l'espera que arribi l'hora d'inici d'aquest partit", la preparació del qual ha estat difícil per a una institució que al seu torn fa la funció d'Ajuntament i que disposa de recursos adaptats a la grandària de l'illa i de la seva població, uns 8.000 habitants en aquesta època de l'any.

El Consell de Formentera ha duit de Barcelona, per a l'ocasió, graderies en les quals podran seure prop de 2.300 persones al voltant de la gespa del camp municipal, on solen ser suficients els 340 seients que té instal·lats per als partits que disputa l'equip del club local. Al principi es va estimar posar a la venda unes 3.000 entrades, el preu de les quals van dels 50 als 60 euros amb descomptes per a socis i menors, encara que, posteriorment, el Consell de Formentera va reduir la xifra, atès que el camp no podia acollir aquest nombre de persones.

Esdeveniment històric

El president de Formentera ha qualificat de "repte històric" per a l'illa la logística per organitzar aquest esdeveniment esportiu, que precedeix la marató que té lloc al març i que atreu uns 7.000 visitants cada any, entre participants i acompanyants.

Formentera viurà un "repte històric" amb el partit de la Copa del Rei contra el Sevilla.

Amb motiu de la cita futbolística, es reforçarà la línia marítima entre Formentera i Eivissa, des d'on es preveu que arribaran més de mig miler de persones, a més d'un centenar de seguidors que integren l'expedició sevillista. D'altra banda, entre seixanta i setanta efectius de la Guàrdia Civil està previst que es desplacin a l'illa per vetlar per la seguretat.

Ferrer admet que el faria feliç "qualsevol resultat, però que guanyi el Formentera", encara que assumeix que el partit "és complicat", tenint en compte "la diferència quant a club i institució, i de categoria, ja ni fa falta comentar-ho, però la il·lusió no es perd".

El president de Formentera assegura que aquest partit de futbol suposa una magnifica ocasió per a la imatge de l'illa i la seva promoció com a destinació turística.

stats