Bàsquet

Clam per evitar que el Força Lleida renunciï a la Lliga Femenina 2

Les jugadores llegeixen un manifest crític, però el club obre la porta a mantenir la plaça

3 min
Les jugadores del Robles Força Lleida, durant la lectura del manifest

LleidaUn grup de set jugadores del Força Lleida alerta que el club vol renunciar a la plaça de la Lliga Femenina 2, però l'entitat obre la porta a mantenir la tercera categoria estatal, sempre que compti amb el suport de les esportistes. Totes dues parts s'han reunit aquest dimarts, després que les jugadores hagin llegit un manifest crític que acumula més de 2.500 mostres de suport. Les integrants de l'equip han manifestat la seva voluntat de continuar amb el projecte a Lliga Femenina 2. "En els pròxims dies, es mantindran reunions individuals amb totes elles per a tancar el compromís de mutu acord", ha explicat el club.

"Divendres passat la junta directiva del Força Lleida va comunicar a les jugadores del primer equip femení la decisió de renunciar a la plaça de la Lliga Femenina 2 i, en conseqüència, l’equip ha descendit a Super Copa Femenina. Aquesta decisió, que s'ha pres als despatxos, desfà tot l’esforç dels últims anys i fa retrocedir el bàsquet femení de Lleida de manera injusta i inacceptable", diu el text signat per Maria Cerqueda, Pilar Comella, Laura Gil, Andrea Fernández, Carla Fernández, Abril Rexach i Iris Tribó.

Pancartes de suport a les jugadores

"Aquesta renúncia posa de manifest una clara desigualtat i una falta d’aposta per l’esport femení. Mentre el club, l'afició, les administracions públiques i els patrocinadors fan esforços considerables per assegurar la participació de l’equip masculí a la Lliga ACB en els pròxims mesos, l’equip femení descendirà de categoria per una decisió extraesportiva", alerten les jugadores.

"L’equip femení del Força Lleida és una font d’inspiració i un exemple positiu per a les nenes que comencen a fer activitat física través de l’esport de base o somien en arribar a l’elit del bàsquet femení. Mantenir l’equip en la categoria que li correspon fomenta un entorn en què les noies poden veure el bàsquet com una opció viable i apassionant per al seu futur. La decisió de renunciar a la Lliga Femenina 2 representa un retrocés en la visibilitat de les dones en l’esport, en la lluita contra els estereotips de gènere i en la promoció de la igualtat efectiva entre dones i homes en l’àmbit de l’activitat física a Lleida", opinen.

"Una aberració"

La versió del Força Lleida és antagònica. "Estem dolguts pels comentaris que hem llegit aquests dies perquè hem demostrat un compromís amb el bàsquet en majúscules, tant masculí com femení. En cap moment hem decidit eliminar el nostre projecte femení. De fet, hem equiparat l'estructura de les noies amb la dels nois", ha explicat Albert Aliaga, president del Força Lleida.

"A principis d’any vam contactar amb les jugadores, tal com fem amb l'equip masculí. Algunes ens van manifestar que l’any següent no continuarien per motius personals i laborals, decisió que respectem. Per a sorpresa nostra, quan ha acabat la temporada, jugadores que ens havien comunicat que continuarien ens van dir que també plegaven. Això fa que el projecte perdi sentit perquè no entenem un projecte a la Lliga Femenina 2 amb la meitat de les jugadores de fora. No té cap sentit. Aquesta no és la nostra filosofia perquè no fa cap bé a les jugadores de base que pugen i que encara estan en formació", ha explicat el president.

Abraçades de les jugadores

"Vam oferir diferents propostes perquè Lleida no perdés la plaça a la Lliga Femenina 2. Vincular la decisió a l'ascens de l'equip masculí és una aberració i una mentida. La sorpresa va arribar quan vam veure que el manifest el firmen les jugadores que ens van dir que no continuarien. Continuen? No ho sabem. Si han canviat d’opinió, que ens ho facin saber", ha resumit Aliaga.

El Barça continuarà vinculat al CB Santfeliuenc

El CB Santfeliuenc ha fet oficial aquest dimarts l'acord amb el CB Gran Canària per intercanviar les places de la Lliga Femenina Endesa i la Lliga Femenina Challenge. El Barça i el CB Santfeliuenc han decidit mantenir la vinculació actual i el conveni vigent, en què el club blaugrana continua amb l’aportació econòmica pactada, el naming, el material esportiu, l'ús d’instal·lacions i els serveis mèdics per al primer equip femení i els equips femenins de formació del CB Santfeliuenc.

stats