Bàsquet - Eurolliga
Esports 26/01/2024

El fitxatge que va desquadrar la caixa del Palau Blaugrana

Un contracte de Nikola Mirotic, més propi d'un jugador de futbol que de bàsquet, va ser la gran herència enverinada de Bartomeu

2 min
Nikola Mirotic

BarcelonaEl Barça es retrobarà aquest divendres amb Nikola Mirotic a Milà, però l'aler pivot montenegrí encara no podrà jugar contra el seu exequip. El jugador està en la fase final de la recuperació de la lesió al tendó d'Aquil·les que pateix a la cama esquerra.

El Barça i Mirotic encara no s'han posat d'acord amb la rescissió del seu contracte. Les dues parts estan pendents que un jutge les citi, escolti les seves versions i fixi la indemnització que ha de rebre el jugador. Mirotic tenia garantits 22,6 milions d’euros bruts per jugar al Barça fins al 2025 i el club va assumir que haurà de pagar bona part d’aquesta quantitat.

El motiu que va portar el Barça a descartar la continuïtat de Mirotic va ser el fair play econòmic de la lliga de futbol. A diferència de la massa salarial, les indemnitzacions de les seccions no computen en aquest topall. El club es va marcar l’objectiu de rebaixar la massa salarial del seu equip de bàsquet en més de 12 milions d’euros.

El contracte de Mirotic va ser una de les grans herències enverinades de Josep Maria Bartomeu, que va viatjar a Miami per convèncer el montenegrí. Igor Crespo, agent del jugador, va afirmar que al Barça li costava 31.000 euros diaris. “El Barça i el Niko van firmar un contracte esglaonat el 2019. Va estar quatre anys cobrant per sota de la mitjana del sou. El club va demanar aquest format. No em sembla lògic beneficiar-se dels primers quatre anys, en què el jugador cobra per sota del seu valor, i ara no voler pagar els dos restants”, argumenta l'intermediari. Segons Crespo, Mirotic es va abaixar dues vegades el sou i va canviar tres cops de contracte.

Rafa Yuste, Joan Laporta, Josep Cubells i Nikola Mirotic

Nacho Rodríguez, ex mànager general del Barça de bàsquet, va explicar en una entrevista amb Jot Down Sports que Bartomeu desconeixia que l'Eurolliga tingués normes de fair play econòmic. "Jo no veia bé pagar la xifra que ell havia acordat per un jugador de bàsquet. Era més propi del món del futbol. També li vaig dir: «¿Saps què cobren Mike James i Shane Larkin, els més ben pagats d'Europa? Tres milions d'euros, molt menys del que parlem amb Mirotic. Això és una bomba al vestidor, una salvatjada»", va explicar Rodríguez, que assegura que la seva gestió va servir al Barça per rebaixar a una quarta part la xifra pactada per l'aleshores president.

El Milà, refugi per al montenegrí

"A nosaltres ens va arribar la informació que Mirotic podia quedar lliure durant la tercera setmana del mes de juliol. Tothom estava convençut que tenia un preacord amb un altre equip. Quan vam tenir clar que no era així, vam intentar-ne el fitxatge", analitza Ettore Messina. L'entrenador italià recuperarà Maodo Lo per rebre el Barça.

stats