Esports 27/06/2016

La Fiscalia no vol que Laporta formi part del cas Neymar

L'expresident del Barça es va presentar com a acusació particular per intentar aturar el pacte de conformitat del club amb la Fiscalia

Montse Riart
1 min
Laporta no està conforme amb l'acord de la fiscalia i el Barça, que exculpa Rosell i Bartomeu

BarcelonaLa Fiscalia considera que Joan Laporta no està legitimat per formar part del Cas Neymar i ha enviat un escrit al jutge oposant-se a l'últim intent de l'expresident del Barça d'aturar el pacte de conformitat entre el club i el ministeri públic. Laporta es va presentar com a acusació particular després que l'entitat blaugrana acceptés la responsabilitat del frau en el fitxatge i es comprometés a pagar 5,5 milions d'euros a canvi d'exonerar Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu.

Segons l'escrit de la Fiscalia, Laporta no pot "presentar-se com una víctima" del cas Neymar. El fiscal Pedro Ariche posa en dubte els autèntics motius que han portat Laporta a personar-se en la investigació. Recorda que es tracta d'un "aspirant a la presidència de l'entitat" que no havia "manifestat cap interès en el procés fins, justament, el moment en què l'actual directiva va arribar a un pacte amb les acusacions".

A més, la Fiscalia apunta que el cas Neymar no intenta depurar responsabilitats sobre la gestió del club i afegeix que si l'expresident se sentia tan perjudicat, podia haver-se presentat "molt abans" a la investigació, que "va començar el 2013".

stats