WIMBLEDON 2019
Esports 04/07/2019

Federer i Nadal avancen en una nova jornada que fa estralls a Wimbledon

La vigent campiona Angelique Kerber cau en tres sets, mentre que Ashleigh Barty continua amb pas ferm

Oriol Santos
2 min
Rafa Nadal celebrant un punt en el seu duel contra Kyrgios

BarcelonaLa quarta jornada de Wimbledon ha tornat a fer estralls en els caps de sèrie del torneig londinenc, tot i que els principals favorits, Djokovic, Federer i Nadal, han accedit a una tercera ronda en la qual no hi seran alguns dels noms importants, com John Isner i Nikoloz Basilashvili. En el quadre femení, per la seva banda, la sorpresa l'ha donat l'actual campiona del torneig: Angelique Kerber. La tenista alemanya ha caigut en tres sets (2-6, 6-2 i 6-1) davant la número 95 del món, Lauren Davies.

Els tres primers caps de sèrie de Wimbledon segueixen amb vida. Djokovic ja va confirmar el seu accés a la tercera ronda dimecres passat, mentre que aquest dijous ha sigut el torn de Federer i Nadal. El partit del suís ha sigut molt plàcid. Una victòria còmoda en tres sets (6-1, 7-6 i 6-2) contra el britànic Jay Clarke. El vuit vegades campió a l'All England Club s'enfrontarà al francès Lucas Pouille, número 28 del rànquing ATP.

Rafa Nadal, per la seva banda, ha suat de valent per superar l'excèntric Nick Kyrgios (6-3, 3-6, 7-6 i 7-6) en poc més de tres hores d'un partit duríssim que s'ha decidit per la fortalesa mental del balear en els moments decisius. L'australià, amb un extravagant comportament i un ampli ventall de gestos i sorolls, ha posat contra les cordes el de Manacor. Després de guanyar el primer set amb solvència, Kyrgios ha reaccionat i s'ha endut la segona mànega amb aparent facilitat. El tercer parcial, molt igualat, s'ha decidit al 'tie-break' i ha esdevingut clau en el desenllaç del duel. Una injecció de moral que s'ha traduït amb una excel·lent dosi d'energia i ha catapultat el balear cap a un quart set que també s'ha decidit en el desempat. La batalla dialèctica que tots dos tenistes havien mantingut en les hores prèvies al duel ha quedat fora de la pista i Nadal s'ha endut el cara a cara purament esportiu. El bicampió a Londres es creuarà amb Tsonga en la tercera ronda del campionat.

En canvi, quatre figures importants s'han hagut d'acomiadar abans d'hora. John Isner, número 12 del món; Marin Cilic, el 18; i Nikoloz Basilashvili, el 16; i Gilles Simon, el 25, han perdut els seus duels de segona ronda i han aplanat el camí en la part del quadre que també ocupa Rafa Nadal.

El quadre femení manté la tònica de sorpreses

A mitja tarda, la campiona Angelique Kerber ha vist com ja no podria repetir títol. L'alemanya ha patit un cop dur davant la nord-americana Lauren Davies i ha caigut eliminada del seu torneig predilecte en tres mànegues, tot i haver guanyat la primera.

El quadre femení del torneig ha perdut una de les seves favorites, mentre la número u actual i recent campiona a Roland Garros, Ashleigh Barty, segueix exhibint-se sobre el verd de Londres. L'australiana està traçant un 2019 impecable i el pretén corroborar amb el segon Grand Slam del curs. Un altre dels noms il·lustres, Serena Williams, ha estat a punt de dir adeu. La set vegades campiona a Wimbledon ha pogut remuntar, després de perdre el primer set davant la jove Kaja Juvan, i s'ha endut el duel en tres parcials (2-6, 6-2 i 6-4).

stats