FUTBOL
Esports 21/05/2014

La Federació Anglesa prohibeix als futbolistes apostar en qualsevol partit del món

La regulació entrarà en vigor el proper 1 d'agost i substitueix les actuals directives que impedeixen únicament que els futbolistes apostin en competicions en què els seus clubs hi estan involucrats

Efe
1 min

LondresLa Federació de Futbol Anglesa (FA) ha anunciat aquest dimecres una nova norma que prohibirà als jugadors professionals al Regne Unit apostar sobre qualsevol partit del món. La regulació, que entrarà en vigor el proper 1 d'agost, substitueix les actuals directives que impedeixen únicament que els futbolistes apostin en competicions en què els seus clubs hi estan involucrats.

El màxim organisme del futbol anglès ha emprès aquest canvi de legislació al final d'una temporada en què la qual Scotland Yard ha detingut set persones involucrades en una suposada trama de compra de partits en les categories inferiors del futbol de les illes. La norma s'aplicarà en les vuit categories integrades en el sistema de la Football Association.

"Els participants (en aquestes lligues) afectats per la prohibició no podran apostar, directament o indirectament, sobre qualsevol partit o competició futbolística en qualsevol lloc del món", ha informat l'organisme.

"Els canvis en la normativa de la FA implicaran així mateix des de l'inici de la temporada 2014-2015 la prohibició d'apostar sobre qualsevol altre assumpte relacionat amb el futbol", ha afegit la FA.

"Per exemple, els fitxatges de jugadors, la contractació d'entrenadors o les alineacions d'equips. Passar informació interna a algú que en feu un apostar continuarà prohibit", ha afirmat l'organisme.

stats